Başarılı Bir SEO Raporu Nasıl Oluşturulur?

SEO uzmanları, müşterileri için herhangi bir SEO çalışmasına başlamadan önce bir seo denetimi gerçekleştirir. SEO uzmanları, oluşturdukları seo raporlarını bir web sitesinin maliyetlerini ve gereksinimlerini tahmin etmek için kullanabilirler.

Web siteniz için bir seo raporu oluşturma makalemizde kendiniz için nasıl bir seo raporu oluşturabileceğinizi açıklıyoruz.

SEO Raporu Nedir?

SEO Raporları, SEO uzmanları tarafından çalıştıkları web sitelerinin seo analizlerinden elde ettikleri verileri sunarak hazırlanır.

SEO raporları için Google Search Console, Google Analytics ahrefs veya semrush gibi güvenilir ve kaliteli seo araçları kullanıyoruz.

SEO uzmanları haftalık veya aylık olarak SEO raporu hazırlar. Raporlar temel olarak müşterileri bir web sitesinin durumu ve hangi eylemleri gerçekleştirmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmeye yarar. Web sitesinin aylık olarak karşılaştırılması, başarılı olup olmadığını ortaya çıkaracaktır.

Trafik Kaynakları

Bir sitenin trafiği ve dönüşüm oranı en önemli faydasıdır. Web sitelerinde trafiği artırmak için birçok yol vardır. Web siteleri için trafik elde etmenin birçok yolu vardır. SEO stratejisi de web sitesinin sahip olmadığı hedef kitleye ve trafik kanallarına göre tasarlanabilir.

Hazırladığınız SEO raporuna trafik kanallarının adını, sitenin ne kadar trafik aldığını ve hangi sayfaları içerdiğini ekleyebilirsiniz.

Mobil Uyumluluk

Bir web sitesi için biri mobil diğeri masaüstü olmak üzere iki sürüm vardır. Çoğu web sitesi masaüstü için tasarlanmıştır ve mobil uyumluluğu dikkate almaz. Google artık mobil uyumluluğu bir sıralama faktörü olarak değerlendiriyor.

SEO raporu nasıl hazırlanır?

SEO raporunuzu hazırlarken hazırladığınız sitenin mobil uyumlu olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Mobil uyumluluğu olan bir sitenin url adresinde görünen “amp” kelimesi görüntülenir. Amp, sayfanın mobil uyumlu olduğunu ve mobil dostu bir url’ye sahip olduğunu ifade eder. Mobil uyumluluk önemli bir sıralama faktörü olabilir ve hemen çıkma oranları üzerinde önemli etkileri vardır.

Site Hızı

Teknoloji ilerledikçe cep telefonları giderek daha önemli hale geldi. Hem masaüstü bilgisayarlar hem de mobil cihazlar web sitelerine trafik gönderebilir. Bu nedenle site hızı mobil cihazlar için en önemli faktördür. Masaüstü cihazlarda site hızı genellikle yüksektir. Mobil cihazlarda ise hız çok daha yavaştır. Bir web sitesinin mobil cihazlarda yüklenme süresine dikkat edilmelidir. Açılış sürelerini ve hangi sayfaların yüklenmesinin uzun sürdüğünü bildirin.

Kırık Bağlantılar

Kırık bağlantılar Googlebot’ların bir web sitesini taramasını durdurur ve bulunursa ziyaretçilerin siteyi terk etmesine neden olur. Bir SEO raporu için kırık bağlantılara ihtiyacınız olacaktır. 404 sayfaları. Sitenizdeki 404 sayfalarının olumsuz etkilerini tartışabilir ve bunlar hakkında ayrıntılar verebilirsiniz.

Bu aracı, 404 sayfaları veya hatalı yönlendirmelere ek olarak web sitenizin sağlığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için kullanabilirsiniz. Sayfaların hala açık olup olmadığını kontrol ettikten sonra SEO raporunuza ekleyebilirsiniz. Bir seo aracı olan Screaming frog, kırık linklerin raporunu oluşturmak için kullanılabilir.

“Söz” kelimesi “kelime” ile eş anlamlıdır.

Bir sitenin, hedef kitlesinin kullandığı anahtar kelimelere göre üst sıralarda yer alması önemlidir. Anahtar kelime, bir web sitesi için tüm SEO çabalarının odak noktasıdır. Bunun nedeni, Google’ın web sitesini anahtar kelimelerine göre tanımlayabilmesidir.

SEO raporunda aşağıdaki bilgilere yer verebilirsiniz: Sitenin içeriğinin içerdiği anahtar kelimeler hakkında bilgi verebilirsiniz. Rakipleri ile kıyaslandığında web sitesinde hangi anahtar kelimelerin eksik olduğunu öğrenin. Seo raporunuza sayısal veriler ekleyebilirsiniz. Bu veriler arama sıklığı ve anahtar kelimelerin zorluğu gibi önemli detayları içerir.

Hemen Çıkma Oranı

Hemen çıkma oranları site hakkında bol miktarda bilgi sağlar. Hemen çıkma oranı; içeriğin kalitesi; içeriğin kitleyle uyumluluğu; sitenin hızı vb. Konular hakkında detaylı bilgi verir. SEO Raporu, hemen çıkma oranı yüksek olan sayfaları eklemenizi sağlar.

SEO raporlarında hemen çıkma oranının nasıl iyileştirileceğine ve bunu artıran faktörlere ilişkin bilgilere yer verebilirsiniz.

Robots.txt

Sitenizin taranıp taranmayacağını Googlebot’lara bildirecek herhangi bir kod olup olmadığını görmek için robots.txt dosyasını kontrol edin. Sitenin taranıp taranmayacağını belirten herhangi bir kod için robots.txt dosyasını kontrol edin.

Site Haritası

Site haritası, tarayıcıları web sitenize doğru yönlendirir. Site tarayıcıları yazılara, resimlere ve kategorilere bağlantılar kullanarak içeriği dizine ekleyebilir. Site haritası, web sitesinin taranması için gereklidir. Google Search Console bir bağlantı ve site haritası sağlar.

Backlink Analizi

Geri bağlantılar, bir web sitesi başka bir siteye bağlantı verdiğinde veya başka bir siteye atıfta bulunduğunda oluşturulur. Google’ın algoritması bağlantılara karşı çok hassastır ve bunları düzgün kullanmayan siteleri cezalandırır.

SEO raporunuza sitenin sahip olduğu bağlantı sayısını ekleyin. Sitenin sahip olduğu tüm geri bağlantıları edugovnetorgcomco gibi uzantılara göre kategorize ederek listeleyin ve zararlı olup olmadıklarını açıklayın. Seo raporu bir Dr puanı içerebilir.

Http Sayfası

Http Sayfaları Google veya sitenin kullanıcıları için iyi değildir. Google ve site kullanıcıları, bir web sitesinin https sayfalarına sahip olması durumunda güvenli olduğundan emin olacaklardır. Bir https yapısı oluşturmak için SSL sertifikaları gereklidir. SSL sertifikalı bir sitedeki HTTP sayfalarını bulun ve analiz edin. Bir seo raporu oluşturun ve https’ye geçin.

Bağlantı Yapısı

SEO popüler hale gelmeden önce, birçok web sitesi içeriklerini paylaşmak için sayısal veya tarihsel bir bağlantı yapısı kullanıyordu. SEO’nun önemi her geçen gün artıyor. Sonuç olarak SEO uyumlu olmayan linklere sahip içerikler arama motoru sonuçlarında aşağılara düştü. Link yapısı artık önemli bir SEO kriteri haline geldi.

SEO raporlarında, müşterilere bağlantıların yapısı, sayfa içeriği vb. hakkında bilgi vermelisiniz. SEO raporlarını bulabilirsiniz. Site. SEO sürecinin önünde olmak istiyorsanız link yapısı hakkında detaylı bilgi vermeniz gerekir. Her bağlantının uzunluğunu ve SEO uyumlu olup olmadığını ekleyin.

BONUS BİLGİ

Bir SEO Raporu oluşturmak için herhangi bir şey okumak gerekli değildir. İyi bir seo raporunun nasıl oluşturulacağını öğrenmek için ayhan karaman’ın YouTube video eğitimini izleyin. Bu, SEO Sektöründeki en iyi SEO uzmanıdır.