Arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almak ve organik trafiği artırmak isteyen web siteleri için SEO uyumlu içerik şarttır. SEO uyumlu makaleler yazarken göz önünde bulundurulması gereken birçok faktör vardır. Google algoritma kriterlerine uymak önemlidir.

Google SEO uyumlu ve SEO uyumlu olan materyaller genellikle organik trafik çeker. Her dönem Google algoritmik güncellemelerine göre SEO uyumlu makale nasıl yazılır? SEO uyumlu makale nedir? Cevabını başlıklarda bulacaksınız.

SEO Uyumlu Makale (SEO Compatible Article) Nedir?

Aşağıda SEO’nuzu geliştirmenin bazı yolları verilmiştir. Uyumlu Google, SEO uyumlu bir makale yazarı tarafından oluşturulan makaleyi kolayca anlayabilir. Anahtar kelimeler, başlık etiketleri, meta açıklamalar ve dahili bağlantılar buna dahildir. Bu, web sitelerinin google’da daha üst sıralarda yer almasına ve organik trafik almasına yardımcı olur.

SEO uyumlu makaleler yazmak için içeriğinizi Google’ın makaleyi anlayacağı şekilde hazırlamalısınız. Bu, Google’ın kullanıcının sahip olabileceği soruları yanıtlamasına olanak tanıyacaktır. Kullanıcının arama amacını ve makale ararken kullandığı anahtar kelimeleri anlamak çok önemlidir.

SEO Uyumlu Kolay Makale Nasıl Yazılır?

Zirvede kalmak istiyorsanız içeriklerinizi Google algoritmalarına ve kullanıcıların arama amaçlarına uygun olarak güncelleyin. “Seo uyumlu makale nasıl yazılır” sorusu için size yardımcı olacak en iyi cevapları aşağıda listeledik.

1. Anahtar Kelime Araştırması

SEO dostu makaleler yazmadan önce anahtar kelime araştırması yapmanız çok önemlidir. Google anahtar kelimelerini bulmanıza yardımcı olacak birçok araç mevcuttur.

Konunuzdaki ana anahtar kelimeyi aratarak arama hacmini öğrenebilirsiniz. Araştırdığınız konuya benzer anahtar kelimeleri üst düzey veya orta düzey anahtar kelime olarak da kullanabilirsiniz. Anahtar kelimelerinizi seçerken uzun kuyruklu anahtar kelime öbeklerine yer vermeye çalışın.

Güncel trendleri ve popüler dönemleri kullanarak içerik oluşturun.

  • Uzun Kuyruklu Anahtar Kelimeler
  • Büyük bir arama hacmine sahip anahtar kelimeleri göz önünde bulundurun.
  • Eş anlamlı kelimeler anahtar kelimelerinizi genişletmek için harika bir yoldur.
  • Düşük ve orta rekabet seviyesine sahip anahtar kelimeler seçin.
  • Anahtar kelime trend dönemlerine bakın.
  • Anahtar kelime yoğunluğu %0,5 ile %0,2 arasında olmalıdır.
  • Anahtar kelime oranını takip etmek için Yoast ve Rank Math SEO eklentilerini kullanabilirsiniz.

Ücretsiz Anahtar Kelime Bul

  • Anahtar Kelime Aracı
  • Google Trendler
  • Anahtar Kelime Bulucu
  • Ubersuggest
  • Google Anahtar Kelime Planlayıcı
  • Google Arama Dizini
  • SEMrush
  • Ahrefs

2. Rakiplerinizin SEO uyumlu içeriklerini bulun

Anahtar kelime araştırması ve SEO dostu makaleler yazdıktan sonraki adım rakiplerinizi analiz etmektir. Rakiplerinizi her zaman analiz etmelisiniz. Üst sıralarda yer alan rakiplerinizin içerikleri Google tarafından ödüllendirilmiştir.

Rakip analizi için SEO araçlarını kullanın. Güçlü ve zayıf yönlerini belirleyin, ardından içeriğinizi anahtar kelime yoğunluğu ve görseller de dahil olmak üzere bu faktörleri yansıtacak şekilde optimize edin. Bu, makalelerinizi arama motoru sonuçlarında sıralamanızı sağlayacaktır.

SEO Rakip Analiz Aracı

  1. Cam Kurbağası Örümcek
  2. Ubersuggest
  3. Sitebulb
  4. Oncrawl

3. Başlık etiketlerini kullanın

Bir önceki bölümde SEO dostu içerikler oluşturmak için anahtar kelime ve rakip araştırmasının önemini vurgulamıştık. Hem kullanıcılar hem de Google botları başlık etiketleriyle ilgilenir.

Web sitenizin içeriğini önem sırasına göre sıralamak için başlık etiketlerini kullanın. Google’a hangi içeriğin en önemli olduğunu söyleyin.

Başlık etiketleri H1-H2-H3H4H5H6 şeklinde sıralanır. SEO dostu içerikler oluşturmak için başlık etiketleri kullanılır. Başlığınızı H1 olarak işaretlemeniz gerekir. H2 başlığı ana içeriğinizin bir bölümü olmalıdır. Ayrıca konunun kısa bir açıklamasının yanı sıra konuyla ilgili kaydedilen ilerlemeyi de içermelidir. H3 başlık etiketi içeriğinizin özetini içerir. Bu bölümü takip eden alt başlıklar h4, h5 ve h6’dır.

Başlık etiketlerini ne sıklıkta kullandığınız konusunda dikkatli olun. Başlık etiketleri arama motoru sonuçlarında sıralama kazanmanıza veya kaybetmenize yardımcı olabilir. Bunları kullanıcılara en önemli bölümleri göstermek için de kullanabilirsiniz.

Başlık etiketlerini dikkatli kullanın

  1. İçerik öğesi başına yalnızca bir H1 başlık etiketine izin verilir.
  2. H2’yi içeriğinizde iki kez kullanabilirsiniz.
  3. H3 başlık etiketi içerik içinde en fazla 4-5 kez kullanılabilir.
  4. H4, H5 ve/veya H6 başlık etiketlerinin kullanımında herhangi bir kısıtlama yoktur.
  5. H1 ve h2 başlık etiketlerindeki anahtar kelimeler önemlidir.
  6. Başlık etiketleri ile bir hiyerarşi oluşturun.
  7. Bu tam olarak nedir? Tam olarak nedir? Bu nedir? Neden? “Neden?” sorusunu kullanın “Neden?” başlığını kullanın

4. Akıcı İfade Kullanın

Akıcı bir anlatım, anahtar kelimeler, rakip analizleri ve başlık etiketleriyle birlikte SEO dostu içeriğin önemli bir bileşenidir. Akıcı bir anlatıma sahip içerikler kullanıcılar için her zaman ilgi çekicidir ve paylaşımı, yorumları veya tekrar ziyareti teşvik eder.

Akıcı bir anlatımın içeriğin okunabilirliğini artırabileceğinden bahsetmiştik. Okuyucuları paylaşmaya ve yorum bırakmaya teşvik etmek için içeriğinizde basit, anlaşılır bir dil kullanın.

SEO dostu içerik oluşturmak için uzun cümleler yerine kısa cümleler kullanın.

Oluşturmak istediğiniz içeriği tanımlamak için uzun cümleler yazmak yerine, önce cümleleri düzenleyin ve ardından temel bileşenlerini açıklayın.

Okunabilirliği artırmak için anahtar kelime doygunluğundan kaçınmak önemlidir. Bir arama motorunun sıralaması çok fazla anahtar kelimeden olumsuz etkilenebilir. Anahtar kelimeleri akıcı bir anlatım içinde kullanın.

5. URL Yapısı

Anahtar kelimeler ve başlıklar, URL yapısı gibi teknik kısımlar kadar önemlidir. SEO uyumlu içerik, SEO dostu bir URL yapısı gerektirir.

URL kısa olmalı ve anahtar kelimeyi içermelidir.

  1. URL 75 karakterle sınırlıdır.
  2. URL oluştururken yalnızca İngilizce karakterler kullanın.
  3. URL için küçük harf kullanın.
  4. URL’lerde alt çizgi kullanmaktan kaçının.
  5. URL’nin belirli bir uzunluğu aşmadığını doğrulayın.
  6. URL’nizi yapılandırmak için başlık başlıkları veya H1 etiketleri kullanın.

6. SEO için bir makalenin ne kadar uzun olması gerekir?

SEO uyumlu bir makalenin uzunluğu arama sonuçlarındaki sıralamanızı etkileyecektir. Makaleleriniz uzunsa ve doğru, ayrıntılı bilgiler içeriyorsa arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alacaktır.

SEO uyumlu makalelerde içerik uzunluğu 350 ila 600 kelime arasında değişebilir. Ayrıca 1000 ile 2000 arasında da olabilir. İçerik uzunluğu bir standart değildir. Konunuza ve rakiplerinize göre belirlenir.

Kullanıcılarınızın sorduğu sorulara detaylı yanıtlar vererek zirvede kalabilirsiniz.

Bir paragrafın uzunluğu da çok önemlidir. Bir paragrafın uzunluğu 45 ila 55 kelime arasında değişebilir. En uzun paragraflar genellikle 160-170 arasındadır. Paragraf boyutuna ve satır uzunluklarına dikkat edin.

7. Web sitenizde bir bağlantı hiyerarşisi oluşturun

SEO dostu içerik oluştururken iç bağlantıları kullanmak çok önemlidir. İç bağlantılar, kullanıcıları site içindeki ilgili sayfalara yönlendirerek web sitesinde gezinmelerini sağlar. Google botları sitenizi tararken dahili bağlantıları da tarar. Bu, web sitenizin dizine eklenmesini hızlandırır. Bağlantı metni, arama motoru sonuçlarında sıralanmasını istediğiniz anahtar kelimeleri içermelidir.

  1. İnternetteki ilgili sayfalara bağlantılar
  2. İç bağlantılar bağlantı metnine sahip olmalıdır.
  3. İç bağlantı, hedeflediğiniz anahtar kelimeler için trafiği ve sıralamayı artırmak için iyi bir yol olabilir.
  4. En çok trafik alan sayfadan istediğiniz sayfaya bağlantı verin.

8. SEO uyumlu özgün makaleler oluşturun

SEO dostu makaleler özgün ve benzersiz olmalıdır. Özgün ve orijinal içerikler her zaman arama sonuçlarında görüntülenir. Özgün içerik üst sıralarda yer alır ve en fazla organik trafiği alır. Farklı anahtar kelimeler kullanılarak sıralama yapılabilir.

Özgün içerik oluşturmadan önce konunuz hakkında kapsamlı bir araştırma yapmanız gerekir. Bu bilgileri kendi düşüncelerinizle harmanlayarak kullanabilirsiniz. Bilimsel makalelere başvurarak özgün içerikler oluşturabilirsiniz.

SEO dostu içeriğin nasıl oluşturulacağını buraya tıklayarak öğrenin.

9. Soru ve cevap içeriği hazırlama

SEO uyumlu, kullanıcı dostu içerik yazmak çok önemlidir. Kullanıcılar bir sorgu için arama yaparken ne, nasıl ve kim gibi sorular sorarlar.

Kullanıcıların başlıkta sordukları soruları yanıtlayarak içeriğinizin okunabilirliğini artırabilirsiniz.

Hazırladığınız içerikte en sık sorulan sorulara yer verin.

Google arama sonuçlarında en popüler sorguları göreceksiniz.

10. İçeriğinize video ve fotoğraf ekleyin

SEO dostu içerik yazarken fotoğraf ve videolar ekleyin.

SEO dostu makaleler yazdığınızda Google botlarının bunu anlaması için görseller önemlidir. Görseller Google botlarına bir makalenin iyi yazılmış olduğunu söyler. Alt metin, alternatif bir metin olarak anahtar kelimeler eklemek için kullanılabilir.

SEO uyumlu makaleler yazarken videoyu unutmayın. SEO uyumlu makaleler okuyucuları bilgilendirmek için yeterli olmayabilir. Makale okumak yerine video izlemeyi tercih ediyorlar.

11. İçeriğinizi Güncelleyin

SEO uyumlu bir makale yayınladıktan sonra trafik kaybedebilirsiniz. Trafik ve sıralama kaybetmemesini sağlamak için içeriğinizi güncellemeniz gerekir.

İçeriğinizi en iyi SEO araçlarını kullanarak güncelleyin. Google Analytics, Google Search Console ve Semrush iyi araçlardır.

Anahtar kelime optimizasyonunun yanı sıra rakiplerinizin kullandığı cümleleri ve sayıları da göz önünde bulundurun.

12. SEO uyumlu meta açıklamalar!

İçeriğinizin sıralanmasını istiyorsanız SEO uyumlu içerik oluşturmak önemlidir. SEO uyumlu meta açıklamalar, içeriğinizin arama sonuçlarında görünmesini sağlayabilir.

Ana anahtar kelimenizi ve ilgili anahtar kelimeleri belirleyin. Meta açıklamada, içeriğinizi tanımlamak için gerektiği kadar anahtar kelime kullanabilirsiniz.

13. SEO dostu bir başlık oluşturun!

SEO uyumlu yazım söz konusu olduğunda makalenin başlığı, anahtar kelimeler ve açıklama kadar önemlidir.

Başlık, arama sorgusunu giren kullanıcılar tarafından sıralandığı şekliyle sitenin içeriği hakkında bilgi veren en fazla altmış karakterden oluşan bir alandır.

SEO uyumlu bir makale yazarken, trafik almak ve arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almak için SEO uyumlu bir başlık kullanmak önemlidir. Anahtar kelimenizi içeren ve makalenizin içeriğini en fazla 60 karakterle anlatan bir mesaj yazın.

SEO uyumlu içerik yazarı nedir?

SEO içerik yazarı, Google’ın arama sonuçları sayfasında yüksek bir sıralama ve organik trafik sağlamak için Google SEO kriterlerine uygun içerikler hazırlar. Ayrıca rakiplerin içeriklerini analiz eder ve hangi içeriklerin trafik mıknatısı olarak kullanılabileceğini belirler.

SEO dostu bir makale nasıl görünmelidir?

Seo uyumlu makaleler listemiz aşağıda yer almaktadır. Bu liste seo dostu içerikler oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

  • Orijinal
  • Anahtar Kelime Yoğunluğu Kullanmak Uygun
  • İç bağlantı hiyerarşileri uygundur
  • Akıcı ifade esastır
  • Başlıklar doğru olmalı
  • 350-600 kelime arasında
  • URL yapısında anahtar kelimeler

SEO Uyumlu makaleler için fiyatlar

Web sitesi için özgün içerik sağlamada yeni bir kariyer var. Buna seo uyumlu makale yazarlığı deniyor. Bu makaleler 350-700 kelimeden oluşuyor. Google özellikle bu makalelerle ilgileniyor. Bunları kopyalamazsanız sıralamanızı yükseltirsiniz. Uyumlu ürünlerin fiyatları 1-10 Lira arasında değişiyor.

SEO uyumlu makalelerin fiyatı firmanın kalitesine göre belirlenir. Rakiplerinizden üstün makalelere sahip olmanız önemlidir. SEO uyumlu makale fiyatlarını araştırırken başlık, anahtar kelimeler ve özgünlük gibi faktörleri göz önünde bulundurun.

SEO Uyumlu Makale Örnekleri

Web sitemizde iyi bir makalenin nasıl yazılacağı hakkında daha fazla bilgi edinebileceğiniz Anahtar Kelime Aracı başlıklı bir makale bulunmaktadır. Yazdığımız diğer makaleleri okuyabilirsiniz. Anahtar kelime yoğunluğu, başlık kullanımı ve başlık kullanımını inceleyerek içeriğinizi oluşturabilirsiniz.

SEO uyumlu makale nedir?

SEO uyumlu makaleler yazarsanız web sitenizin değeri artacaktır. SEO dostu makalelerin nasıl yazılacağına ilişkin makalemiz web sitenizin trafiğini artırmanıza yardımcı olabilir. Özgünlük, sitenize gelen trafiği artıran içerik oluşturmanın anahtarıdır. Google özgünlüğe yüksek değer verir. Duyarlı bir makale, arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanıza yardımcı olacaktır. Rakiplerin önüne geçmek için uyumlu makaleler oluşturmak hayati önem taşır.