Google, web sitelerini çalışmalarına göre puanlayan bir sisteme sahiptir. Pagerank diye aratırsanız aklınıza gelebilecek birçok sorunun cevabını Pagerank Nedir ve Pagerank Algoritması Nasıl Çalışır başlığı altında derledik. Bu metin aynı zamanda web sitelerinin değerini ve popülerliğini artırmak için Google’ın geliştirdiği stratejileri nasıl uygulayacağını öğrenmek isteyenlere de yardımcı oluyor.
Pagerank, Google’ın web sitelerine seçeneklerine göre verdiği değerdir. Pagerank, web sitelerine 0 ile 10 faktör arasında değer veren bir sıralama algoritmasıdır.
Pagerank’ın değeri, site içinde ve dışında yapılan çalışmalarla belirlenir. Pagerank, benzersiz içerik, mobil uyumluluk ve saf backlinkler gibi faktörlerden etkilenir.
Pagerank değeri, link pazarının gelişmesi ve web sitelerindeki aldatıcı uygulamalar nedeniyle google tarafından değersizleştirilmiştir. Google artık web sitelerine web sayfası sıralamasına göre değer vermiyor ve bu nedenle pagerank değeri önemsiz hale geldi. Google sadece içeriğini algoritmaya uygun olarak optimize eden web sitelerini önemsemektedir.
Stanford Üniversitesi’nden iki doktora öğrencisi Pagerank algoritmasını geliştirmiştir. Arama motoru sonuçları, Larry Web page ve Sergey brin tarafından geliştirilen web sayfası sıralama algoritmasına dayanmaktadır. Stanford Üniversitesi web sayfası algoritmasının patentini elinde bulundurmaktadır.
Google pagerank değerlerini belirler ve nadiren web siteleri için web pagerank değerini belirtir. Web sayfası sıralama değerleri, web sitesi konumlandırmasını değerlendiren farklı araçlar tarafından belirlenebilir veya bu araçların web pagerank değerleri bir konumun değerini ölçmek için kullanılır.
Google, değerli sayfalardan link alarak bir web sitesinin değerini artırmaya çalışmak çok fazla olduğu için güncellemelerden çekildi. Web sayfası sıralama algoritmasındaki son değişiklik 2014 yılında yapılmıştı. John Mueller: “Ek bir pagerank algoritması değişikliği yok”.
Pagerank Algoritması Nedir? Pagerank Nedir?
Pagerank Nedir? Pagerank nedir? Web sayfası sıralamasının arkasındaki tarihsel geçmiş, web sitesi konumlandırma danışmanlarına ve İnternet kurucularına algoritmanın nasıl geliştiği ve çalıştığı hakkında bir fikir verir.
Gabriel pinski & francis narin 1976 yılında bir algoritma oluşturmak için kavramlar formüle ettiler. Bu algoritmanın kavramları bilimsel dergilerde yayınlandı. Robin Li, IDD Veri Şirketleri tarafından arama motorları için web sayfalarını derecelendirmek ve puanlamak için kullanılan “Rankdex” adlı bir algoritma geliştirdi.
Li, algoritmanın ana işlevinin “köprü analizi” olduğunu açıkladı. Bu algoritma, bir web sitesinin çeşitli favori web sitelerinden çok sayıda köprü aldıktan sonra sıralanmasıyla ilgiliydi. Li, rankdex algoritmasının patentini 1999 yılında aldı. Bu algoritmayı büyük bir arama motoru olan baidu’yu yaratmak için kullandı. Web sayfası sıralama algoritmasının patenti Robin Li’nin algoritmasına referanslar içermektedir.
Larry Apge ve Sergey Bri, 1996 yılında Stanford Üniversitesi’nde doktoralarını tamamlarken, sayfaları sıralamak ve sayfaların değerini belirlemek için serp için bir algoritma geliştirdiler. Sergey, algoritmanın sayfaların etkinliğini artırmak için oluşturulduğunu söyledi. Bir sitenin değerini aldığı paha biçilmez link sayısına göre belirleyen bir algoritmadan serp’lerin faydalanacağını belirtti.
Scott Hassan ve Alan Stermbergin de web sıralama algoritmasının geliştirilmesine yardımcı olmuşlardır. Larry Web Page, algoritmanın popüler hale gelmesinden sonra Brin ile birlikte Google’ı kurdu. Google, web sayfası sıralama algoritmalarını kullanarak arama motorunu oluşturdu. Bir süre için sonuç sayfalarındaki sıralamalar bu algoritma tarafından belirlendi.
Stanford Üniversitesi doktora öğrencileri tarafından geliştirilen algoritmada bir web sayfasının değerini artırmak için yapabileceklerinizin bir listesi bulunuyor. Bu adımları atmadan önce web sayfası sıralamalarının öneminin azaldığını hatırlatalım. SEO danışmanlarının web siteleri oluştururken bu teknikleri kullandığını bilmelisiniz. İçeriğinizi algoritmalara göre değil müşterilerinize göre oluşturun ve web sitenizi algoritmaya göre optimize edin.
- Yüksek PR’lı sayfalardan bağlantılar
- Özgün içerik oluşturun.
- Yüksek PR’ye sahip sayfalara bağlantı verin.
- Kullanıcı odaklı araştırmalar yapın.
- Siz de içeriklerinizi onlarla paylaşabilir ve backlink alabilirsiniz.
Web sayfası sıralama algoritması geri bağlantılarla yakından bağlantılıdır. Bir web sayfasının değerinin, bir konumun diğer değerli web sitelerinden aldığı köprülerin sayısına göre belirlendiğine inanılmaktadır. Yeni açılan web siteleri, arama sıralamalarını ve konumlarının değerini artırmak için google’ın gözünde değerli olduğunu düşündükleri web sitelerine geri bağlantı kazanmak için yarışırlar.
Pagerank Algoritması Çalışma Yöntemi
1997 tarihli bir makale, web sayfalarını sıralama algoritmasının ayrıntılarını yayınladı. Web sayfalarını sıralama algoritması aşağıda bıraktıklarımıza dayanmaktadır.
PR (A) = (1 ‐ D) + D ( PR ( T1 ) / C ( T1 ) +… + PR (Tn) / C (Tn))
A web sayfası t1-tn arasında sayfaya sahip olmalıdır. D web sayfasıdır ve bu problem için sönümleme 0 ile 1 arasında ayarlanabilir. D 0,85 olarak ayarlanmıştır. C(A), web sayfasının dışındaki köprülerin sayısını temsil eder. A sayfasındaki web sayfalarının sırası şöyledir:
PR (A) = (1-D) + D( PR (T1 )/C PR (T1 ), +… + C PR (Tn), +…
Basitleştirilmiş Algoritma Rasyonalizasyonu
Bir web sitesi düşünün ki 4 sayfası olsun. A-Takımı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz., B., C Aşağıdakiler hakkında da daha fazla bilgi edinebilirsiniz: Aşağıdakiler, başka biriyle iletişime geçmenin bazı yollarıdır. Tek bir web sayfası içindeki köprüler göz ardı edilir. Bir web sitesinden diğerine yönlendiren bir grup köprü tek bir bağlantı olarak değerlendirilir. Tüm sayfalar aynı Web sayfası sıralaması değeriyle başlatılır. Orijinal PageRank, tüm sayfaların Web sayfası sıralamasını toplayarak web sayfası sayısını hesaplıyordu. Sonuç olarak her sayfa 1 değerine sahip olurdu. Bu makalenin geri kalanında ve Web sayfası sıralamasının sonraki sürümlerinde 0 ile 1 arasında bir olasılık dağılımı varsayılmaktadır. O halde, bu örnekte her web sitesi 0,25 ön değere sahiptir.
Bir web sayfasından giden bağlantılardaki konumlarına aktarılan Web sayfası Sıralaması, tüm giden bağlantılar arasında eşit olarak bölünecektir.
Sistemde sadece sayfalara bağlantı verilebilir B., C Ayrıca aşağıdakiler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz: A , A, Her bir köprü 0,25 Sayfa Sıralamasına dönüştürülebilir. Toplam Sonraki yineleme, 0,75
Web sayfasının güvenilir olmadığını varsayalım B. Diğer web sayfalarına bağlantılar var C Aşağıdakiler hakkında da daha fazla bilgi edinebilirsiniz: A-Takımıhakkında daha fazla bilgiye buradan da ulaşabilirsiniz C Web sayfası Bu web sayfası A-Takımıhakkında daha fazla bilgiye buradanda ulaşabilirsiniz . Ge Mevcut değerin üçte birini veya 0,08’i aktarabildiğinden A-Takımı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz. Bu yineleme tamamlandıktan sonra, web sayfası A-Takımı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz. Web sayfası sıralamanız 0,458 civarında olabilir.
Giden bir bağlantının Web sayfası sıralaması, belgenin kişisel Web Sayfası Sıralamasının giden bağlantı sayısına bölünmesine eşittir. L( ).
Herhangi bir web sitesi için Web sayfası Sıralaması temel durumda hesaplanır. u Aşağıdaki şekilde ifade edilebilir:
Bir web sitesinin Web Sayfa Sıralaması u Web sayfa sıralaması değerleri, her web sitesinin sayfa sıralamasını hesaplamak için kullanılır u ( B. Sayfa sayısına bölünür u Grup u tarafından barındırılır (u sayfasına bağlanan tüm sayfaların barındırılması), Aşağıdakiler, başka birini işe almayı düşünmenizin nedenlerinden bazılarıdır ( Aşağıdaki düğmeye tıklayarak tutarı hesaplayabilirsiniz. Web sayfalarındaki köprüler) v.
Web sayfası sıralama sorgusu
Aşağıda verdiğimiz bağlantılar, konum değerini kullanarak Pagrenk’i sorgulamanızı sağlayacaktır. Bu araçlar Google tarafından geliştirilmemiştir ancak google standartlarına göre değerlendirme yapmaktadırlar.
- http://www.prchecker.information/
- http://checkpagerank.web/