Böcek nedir? Bugs Nedir?

Oyun oynarken veya internette gezinirken böceklerle karşılaşabiliriz. Böcekler hatalardır. Hatalar diğer yazılım programlarında ve sistemlerde de oluşabilir. Kullanıcıların böceklerden hoşlanmadığını biliyoruz. Bu nedenle “bug “ın ne olduğunu ve nerede aranması gerektiğini açıklayan bir yazı hazırladık.

Bug Gerçekten Ne Anlama Geliyor? Bug tam olarak nedir?

Thomas Edison “bug” kelimesini 1878 yılında icat etti. Edison’un 2018 yılında satılan mektubu, “bug” kelimesini kullanan ilk mektuptur. Edison mektubunda “bug “ı teknik bir bozukluk olarak adlandırmıştır.

Hata ayıklama, hataları çözme sürecini tanımlar. Bir programın kaynak kodu, soruna neden olan hatalar içerebilir. Sistemdeki hatalar programın çalışmasını engellediğinde program “hatalıdır”.

“Bug” kelimesinin Türkçe karşılığı “böcek “tir. “Böcek” kelimesinin bilgisayar yazılımıyla hiçbir ilgisi yok gibi görünebilir. Hikaye şöyle devam ediyor: 1940 yılında, bilgisayar çağının başlangıcında, yazılımda bir hata olmamasına rağmen bir makinede arıza meydana gelir. Bilgisayarlar açıldığında böceklerin sızmış olduğu anlaşıldı. Yazılım sorunları ortaya çıktığında, bilgisayarlara sızmış olan böceklere “bug” adı verildi.

“Bug” terimi bilgisayar yazılımı dünyasında sıkça kullanılmaktadır. Hataları çözmek için kullanılan “bug felix” ifadesi de sıklıkla kullanılır.

Bir sorunu nasıl tespit edebilirim? Nasıl düzeltebilirsiniz?

Yazılım dünyasında “bug” her zaman olumsuz bir terim olarak kabul edilir. Hatalar, web sitelerinin veya programların işlevselliğini ve güvenilirliğini etkileyebildikleri için bir sorundur. Hata sorunları, güvenlik açıklarına yol açabileceğinden yazılım firmaları için ciddi bir sorundur. Müşterilerin hata sorunları olduğunda, her zaman soruna bir çözüm sunmalı ve hatayı tespit etmelisiniz. Hatalar konusunda uzmanlaşmış yazılım mühendisleri sadece bu tür hatalarla ilgilenir çünkü bunları tespit etmek zordur.

Ancak yazılım “hatalarını” bulmak her zaman kolay değildir. Bu alanda uzman oldukları için yazılım mühendislerinden sık sık yardım istenir. İnternette, hataları tespit etmeye yardımcı olacak birçok araç bulabilirsiniz.

  • Birikim
  • Redmine
  • Wweblssuses
  • Trac

Hatalar için güvenlik önlemleri

Güvenlik açıkları ve sorunlar hatalardan kaynaklanabilir. Kendinizi hatalardan korumak için yazılımınızı her zaman kontrol edin.

  • Güvenilir Bir Web Hosting Şirketi Seçin
  • Yazılımınızı Güncelleyin
  • Güvenilir E-posta’yı seçin.