Google’daki Yorumları Kolay Yoldan Nasıl Silebilirim?

Google Haritalar ve Google Hesapları işletmeler için kullanılabilir. İşletme hesaplarındaki kötü Google yorumları nasıl silinir?

Google, işletme hesapları ve google haritalar sunar.

Bir işletmenin itibarı, kullanıcıların hesaplarına bıraktıkları yorumlardan etkilenebilir. Ancak işletmeler bazen olumsuz ve alakasız yorumlarla kasıtlı olarak hedef alınmaktadır. Bu yorumları silmenize yardımcı olmak için, işletmeler için Google yorumlarının nasıl silineceğine dair bir makale yazdık.

İşletmeler için Google Yorumları Nasıl Silinir?

Google haritaları ve google işletme hesabı incelemeleri, herhangi bir işletmenin itibarı için önemlidir. Google harita yorumları, müşterilerin hizmet veya işletme ararken baktıkları ilk şeydir. Peki google yorumları nasıl silinir? Google yorumları nasıl silinir? Aşağıda Google yorumlarını kaldırma adımlarının bir listesini bulacaksınız.

1. Yorumlara her zaman yanıt verin

Müşteriler hesabınızı eleştirebilir. Müşteri yorumlarını dikkate alın ve olumlu geri bildirimler sağlayın. Müşterilerinizle ilişkiniz ne kadar iyi olursa, hesabınızla ilgili geri bildirimler de o kadar iyi olur.

Google hesabınıza bırakılan olumsuz yorumları silme Müşterinin şikayetini dinlemek ve sorunu nasıl çözeceğiniz veya deneyimi nasıl iyileştireceğiniz konusunda geri bildirim sağlamak önemlidir. Google yorumlarını silmenin ilk adımı, müşterinin şikayetini dikkate almaktır.

2. Müşterilerinizle iletişimde kalın

E-posta vb. yollarla iletişimde kalın. Müşterilerinizi aralıklarla takip edebilirsiniz. Müşterilerinizle ilgilenir ve onlara önemsendiklerini hissettirirseniz, markanızın güvenilirliği artacaktır.

Müşterilerinizle iletişim halinde olmak, Google yorum silme işlemi için çok önemli bir adımdır. Bu, hesabınıza olumsuz yorum bırakan müşterilerinizi geri kazanmanıza yardımcı olacaktır. Her zaman çözüm odaklı bir strateji kullanmak ve müşteriyi haklı olduğuna ikna etmek önemlidir.

3. Müşterilerden yorumları silmelerini isteyin

İşletme hesabınızdan kötü yorumları kaldırmak için yukarıdaki adımları kullanabilirsiniz. Müşterinin olumsuz deneyimi hakkında olumlu geri bildirim verdiyseniz, yorumları silmelerini isteyebilirsiniz. Müşterinizden yorumlarını silmesini ve aldığınız olumlu geri bildirimlere yorum yapmasını istemek faydalı olabilir.

Müşteriler işletmenizden gelen olumlu yorumları ve yeni geri bildirimleri okuduklarında, iletişime açık olduğunuz izlenimini edinebilirler.

Google’da müşteri yorumları nasıl silinir? Bir müşteri Google’daki yorumları nasıl sileceğini bilmiyorsa ne yapmalısınız? Adımlar aşağıdadır.

  1. Google Haritalar’ı açın
  2. Sol üst menüdeki satırlara tıklayın.
  3. Yorumlar’a tıklayın ve ardından Kişisel Katkılar’a tıklayın.
  4. Diğer bölüme erişmek için yorumunuzun yanındaki bağlantıya tıklayın.
  5. Olumlu geri bildirimlerle kötü yorumları düzenleyin veya silin.

Google değerlendirmeleri kişisel olarak nasıl silinir?

Google Yorumları nasıl düzgün bir şekilde sileceğinizi merak ediyorsanız, bunu dilediğiniz kadar hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz olumsuz yorumları olumlu yorumlarla değiştirebilirsiniz.

  1. Google Haritalar’a herhangi bir web tarayıcısından erişilebilir.
  2. Sol üstteki menüyü kullanarak giriş yapın
  3. Katkınızın üzerine tıklayın.
  4. Yorumları Seçin
  5. Silmek istediğiniz yorumları seçin
  6. Sil ve Düzenle arasında seçim yapabilirsiniz.

Sahte Google Yorumları nasıl kaldırılır?

Müşteri yorumları her zaman müşterilerden gelmeyebilir. Bölgenizdeki rakipler, arama sonuçlarında avantaj elde etmek için Google Haritalar hesabınıza olumsuz yorumlar bırakabilir. Sahte Google yorumları nasıl kaldırılır?

Sahte Google değerlendirmeleri nasıl silinir?

Sahte Google yorumlarını silmek için aşağıdaki adımları kullanın.

1. Rapor Yorumları

Sahte yorumu raporlayarak ve silerek kaldırmayı deneyebilirsiniz.

  1. Google My Business’ı açın
  2. İşinizi Seçin
  3. Menüden Yorumlara Atla
  4. Şikayet etmek istediğiniz yorumu seçin
  5. Menü Gir
  6. Sahte yorumlar uygunsuz olarak işaretlenmelidir.

2. Olumlu Yorumları Artırın

Hesabınızdaki olumsuz yorumlar yerine olumlu yorumların sayısını artırarak bu durumdan kaçınmak daha kolaydır. Müşteri yorumlarını incelerken olumlu kararlar vermek için olumlu yorumların sayısını artırın.

3. Sahte Yorumlara Yanıt Verme

Sahte yorumlara sahte olsalar bile yanıt verebilirsiniz. Okuyucular, şirketinizin müşterinizin olumsuz deneyimini önemsediğini görecektir. Hesabınızdaki sahte yorumlara her zaman olumlu ve çözümleyici bir şekilde yanıt verin.

4. Google İletişimi Hızlandırıyor

Çoğu durumda, hesabınızdaki sahte yorumları bildirdiğinizde hemen bir yanıt alamazsınız. Bu durumlarda kötü yorumları hesabınızdan kaldırmak için iletişimi artırmanız önerilir. Atılması gereken adımlar aşağıda listelenmiştir.

  1. Google Benim İşletmem
  2. Destek Girin
  3. Daha Fazla Yardıma mı İhtiyacınız Var?
  4. E-posta, sohbet ve geri arama gibi iletişim seçeneklerinden birini seçin.

5. Yorumları Teşvik Edin

Yorum bölümünüzün linkini sosyal medyada veya web sitenizde paylaşarak yorum sayısını artırabilirsiniz. Müşterilerinizi bu bağlantıya yönlendirerek onları olumlu geri bildirim bırakmaya teşvik edebilirsiniz.

6. Yorumları E-posta ile Gönderin

Müşterilerinizden şirketinizle yaşadıkları deneyimler hakkında size olumlu yorumlar ve geri bildirimler göndermelerini isteyebilirsiniz.

Google Yorumlarını neden silmelisiniz?

Google yorumlarını veya Google işletme hesabınıza gönderilen yorumları silmek neden önemlidir? Google haritalar ve işletme hesabı işletmeler ve kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Bu hizmeti kullanan kullanıcılar, google’da hizmet ve işletme ararken bıraktıkları yorumlara göre işletmeleri değerlendirme eğilimindedir.

İşletmeniz hakkındaki kötü yorumlar, Google işletme hesabınızın güvenilirliğini ve itibarını azaltacaktır. Bu nedenle Google Yorumlarını silmek önemlidir. Google yorumlarının nasıl silineceğine ilişkin yazımız size yardımcı olacaktır.