Dijital pazarlama şirketlerinin çoğunluğu Google Partners ile iş ortaklığı yaptığını iddia ediyor. Google Partners nedir? Diye sorduğunuzda karşınıza birçok kafa karıştırıcı soru çıkıyor. Bu yazı Google’da iş ortakları araması yaparken karşınıza çıkan kafa karıştırıcı bilgileri anlamanıza yardımcı olacaktır. Sertifikalar, eğitimler ve google reklamları hakkında bilgiler görebilirsiniz.

Google Partners nedir?

Google Partners, dijital pazarlama ajanslarını tek bir yerde bir araya getiriyor. Google iş ortakları, Google tarafından sertifikalandırılmış ve eğitilmiş dijital ajanslardır. Bu rozetler, şirketin pazarlama sektöründeki itibarını göstermek için kullanılır. Google iş ortakları, müşterilerinin bütçelerini kullanarak hedef kitlelerine uygun bir dijital pazarlama stratejisi oluşturur.

Google’ın iş ortaklığı, dijital pazarlama ajanslarının Google reklam kampanyasını müşterilerinin bütçelerine göre özelleştirmesine olanak tanıyor. Google iş ortaklıkları, müşteri memnuniyetini ve güvenini artırmanın en iyi yoludur.

Google iş ortakları, Google’da yapılan tüm güncellemelerden anında bildirim alır. Google iş ortakları, dijital pazarlama ajanslarının marka bilinirliği oluşturma ve müşterilerinin güvenini kazanma çabalarında hayati bir rol oynar. Google iş ortakları, çeşitli pazarlama alanlarında sertifika ve eğitim alır. Google iş ortakları, dijital ajansların güven oluşturmasına ve bu güveni korumasına yardımcı olur.

Nasıl Google İş Ortağı uzmanı olabilirim?

Google Şirket Uzmanı olmak için belirli şartları yerine getirmeniz gerekir. Bir şirket koşulları karşılıyorsa, “Google Reklam Uzmanlarını” işe alabilir. Dijital pazarlama ajansları da reklam uzmanlarını bireysel olarak işe alabilirler. Bir işletme tarafından istihdam edilen bir “Google Reklam Uzmanı”, işletmenin itibarını ve güvenilirliğini artırabilir.

Google’ın bir şirketin uzmanlığını maliyet, performans ve sertifikalara göre belirlemek için başka gereksinimleri de vardır. Sertifikaya hak kazanmak için belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir. Şirketin ortaklık durumunu öğrenmek için https://www.google.com/partners adresinden sorgulama yapabilirsiniz.

1. Sertifikalar

Şirketinizi sertifikalandırabilmek için Google iş ortakları profilleri gereklidir. Bu hesap gereklidir, ancak Google Adwords sınavını da geçmiş olmalıdır.

Adwords Sertifika Sınavları

  • Adwords Temel Seviye
  • Reklam Arama
  • Görüntülü Reklamcılık
  • Mobil Reklamcılık
  • Video Reklamcılığı
  • Alışveriş Reklamı

Şirket uzmanlığı için sadece bir adet temel seviye adwords sertifikasına ihtiyacınız vardır. Şirketinizde uzmanlık kazanmak için yapmanız gereken en önemli şey temel sertifikayı almaktır.

2. Giderler

Kriterler belirli. Harcama kriterleri spesifiktir.

3. Bir Şirketin Performansı

Uzman olmak istiyorsanız, belirli performans kriterlerini karşılamanız gerekir.

Ürün Uzmanlık Seviyesi Kriterleri

  • Müşteri Elde Tutma
  • Ürün Çeşitliliği
  • Harcama seviyelerindeki değişiklikler
  • Kampanya Performansları

İlgili hesapların hesaplamaları 1 yıl ve 6 aylık dönemler üzerinden yapılır. On iki aylık harcama raporları mevcut olmalıdır.

Google İş Ortakları Nasıl Kaydedilir?

Nasıl Google İş Ortağı olurum? Google İş Ortakları Üyeleri, Gmail hesaplarını kullanarak Google İş Ortakları Web Sitesine kaydolabilirler. Google Partners İş Ortağı olarak kaydolurken normal e-posta adresinizi kullanmanız gerekir.

Google iş ortaklıklarına kaydolmanın iki yolu vardır. İşte her iki seçeneğe de katılmak için izlemeniz gereken adımları içeren bir liste.

Şirket Hesabı için Google Partners Kaydı

Google Partners kaydını tamamlamak için kılavuzumuzu izleyin.

  1. google.com/parnters/ adresine gidin, ortaklar hesabı için gmail hesabınızla kaydolun.
  2. Sonraki sayfada “Genel Bakış “ı göreceksiniz. Arama kutusuna şirketinizin adını girin.
  3. Şirketiniz arama sonuçlarında görünmüyorsa +Şirket Ekle’ye tıklayın.
  4. Marka veya şirket için web sitesi adresini ekleyin. Web sitesinin size ait olduğunu aşağıdaki yöntemleri kullanarak doğrulayabilirsiniz.
  5. İşletmenin size ait olduğunu doğrulayan bir mektup gönderilecektir. Yalnızca e-posta adresinizle aynı alan adına sahipseniz, e-posta adresiniz e-posta alabilecektir. Bu yöntem yalnızca ilk şirket hesabınızı oluşturduğunuzda kullanılabilir.
  6. Beş adımı da tamamladıktan sonra Google Search Console’a geçebilirsiniz. Sahipliği onaylamak için Google İş Ortağı olarak kaydolurken kullandığınız gmail hesabınıza giriş yapmanız gerekecektir. Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra son bir kez “Kaydol” seçeneğine tıklayın.

Google İş Ortakları Kişisel Hesapla Kaydolun

Bir Google İş Ortağı hesabı oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin. Kayıt olmak için adımları takip edin.

  1. google.com/parnters/ adresine gidin, gmail hesabınızla bir iş ortağı hesabı için kaydolun.
  2. “Şimdi katıl” düğmesine tıklayarak Google Partner’a katılın.
  3. Katıl’a tıklayın.
  4. Gmail hesabınızı kullanarak oturum açın.
  5. “Abonelikten çık” seçeneğine tıklayın, ardından istediğiniz seçeneği seçin.
  6. Kaydolmak için “Kaydol “a tıklayın.
  7. Sekmeye tıklayın ve şirketinizi arayın. Şirketinizi göremiyorsanız +Ekle’ye tıklayın.
  8. Google Hesabınızı Google Partner ile bağlamak için “ilişkilendir” seçeneğine tıklayın. Bunu yaptıktan sonra, google iş ortağı rozetiniz akademi aracılığıyla kazandığınız tüm özellikleri ve sertifikaları yansıtacaktır.
  9. E-posta hesabınızı onaylayacaktır. Siz onayladıktan sonra hesabınız Google İş Ortağı Hesap yöneticisi tarafından onaylanacaktır.

Google Premier İş Ortakları ve Google İş Ortakları – Farklar

Google ortaklık rozetleri, Google iş ortağı rozetleri ve Google iş ortakları rozetleri olarak ikiye ayrılır. Bu rozetler belirli şekillerde farklılık gösterir.

Google premier ve Google Partnership de farklı eğitim seçenekleri sunuyor. Aşağıdaki görsel farklılıkları göstermektedir.

Bir şirket, uzmanlık sertifikasına sahip iki veya daha fazla kişiye sahip olduğunda Google’ın önde gelen iş ortağı olarak kabul edilebilir. Google premier iş ortaklıkları en az 2 sertifikalı çalışan gerektirir. Google premier ortaklığı gereksinimleri karşılamalıdır. Google premier ve iş ortakları, her şirket tarafından yapılan harcamaların düzeyine göre ayırt edilir. Şirket yukarıda da belirtildiği gibi 90 gün içinde en az on bin dolar harcama yapmalıdır.

Google Premiere ve Google Partnership’in her ikisi de farklı düzeyde destek ve erişilebilirlik sunar. Aşağıdaki görsele bakarak bu farklılıkları daha iyi anlayabilirsiniz.

Google ortaklığı, çalışanların Google reklamları oluşturabilmeleri için bir şirkete üye olmalarını gerektirir. Google’ın reklam algoritmasına aşina olmaları ve reklamları yönetme becerisine sahip olmaları gerekir.

Premier İş Ortaklığı Gereklilikleri

Google, önde gelen iş ortaklarının statüsünün 2022 yılına kadar korunacağını doğruladı. Google, Premier İş Ortaklarının premier iş ortaklığı ürünlerine erişim için kendileriyle iletişime geçmelerini önermektedir.

Şirketlerin 20 Şubat 2022 tarihinden itibaren ortak girişim oluşturabilmeleri için belirli şartları yerine getirmeleri gerekecektir. Aşağıda ilgili gereklilikler yer almaktadır.

  • Katılımcı şirketler %3 kategorisine girmelidir.
  • İlk yüzde 3’te yer alan şirketler, müşteriyi elde tutma ve büyüme, ürün çeşitlendirme, yönetilen hesaplarda reklam ve müşteri sayısı gibi faktörlere göre değerlendirilecektir.
  • Değerlendirmeler yıllık olarak yapılır.

Google Partners’ın avantajları nelerdir?

  • Dijital pazarlama ajansı olan Google Partners, Google Reklamlarının ne kadar başarılı olduğuna bağlı olarak şirket profiline rozetler ekleyebilir. Bu rozetler şirketin uzmanlığını gösterir.
  • Google ortaklı işletmeler, reklamlar aracılığıyla elde ettikleri sonuçlar konusunda müşterilerine güvence verebilir. Çünkü başarılı reklamlar, müşteri tarafından hedeflenen kitleye göre uyarlandıklarını ve dönüşümle sonuçlandıklarını kanıtlar.
  • Google’ın İş Ortağı rozeti, dijital pazarlama dünyasında bir güven ve statü işaretidir.