İnternet ve diğer teknolojiler gelişiyor. Canlı Yayın Uygulaması Ayrıca, bu konular hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz: Canlı TV yayını yapan siteler Günlük hayatımızın bir parçasıdırlar. Neden? Neden mi? Programlar Birçok uygulama canlı yayın yaparak para kazanabilir.

Özellikleri karşılaştırın ve ihtiyaçlarınıza uygun platformu seçin.

2023’ün En İyi Canlı Yayın Uygulamaları

Sosyal medya uygulamalarının popülaritesi giderek artıyor ve kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere şekilleniyor. Artık tüm sosyal medya uygulamaları canlı yayın imkanı sunuyor, ancak para kazandıranlar en popüler olanlar gibi görünüyor.

Hem kişisel bloglar hem de marka blogları canlı yayınlardan faydalanabilir. Canlı yayın platformları, uygulamaları ve hizmetleri, yayıncının kullanıcılarla veya yeni kitlelerle iletişim kurarak gelir elde etmesine olanak tanır. Aşağıda en iyi canlı yayın uygulamalarından bazılarının bir listesini bulabilirsiniz.

1. Twitch

Twich canlı yayıncılar tarafından tercih ediliyor. Twich, daha genç bir hedef kitleye sahip olduğu için canlı yayın yapmak için tercih edilen bir platform. Ayrıca, yayıncıların politika ve gündem, gazetecilik, oyun vb. gibi çeşitli konularda yayın yapmasına olanak tanır.

Twitch, oyun oynarken canlı yayın yapanların da tercih ettiği bir uygulama. Yayıncı aynı zamanda sohbet edebiliyor, mesaj gönderebiliyor ve bağış kabul edebiliyor.

Twitch’in popülerliği büyük ölçüde kullanıcı deneyiminden de kaynaklanıyor. Yeni yayıncılar ve izleyiciler bile kullanımı kolay bulacaktır. Twitch mobil, tablet ve masaüstü bilgisayarlar için canlı yayın imkanı sunuyor.

Twitch kullanarak canlı yayın nasıl yapılır

  • Giriş yapmak için sağ üst köşedeki profil düğmesine tıklayın.
  • “Canlı Yayın” üzerine tıklayın.
  • Yayınlamak istediğiniz kategoriyi seçin.

2. Discord

Discord, genç izleyicilerin yayınlarını yayınlarken oyun oynamalarına olanak tanıyan bir canlı yayın uygulamasıdır.

Discord, kendi özel kanallarınızı ve sunucularınızı oluşturabilmeniz açısından diğer canlı yayın uygulamalarından farklıdır.

Discord, canlı yayın için diğer sitelere kıyasla daha fazla özelleştirme seçeneği sunar. Bu diğer canlı yayın uygulamalarından farklıdır. Yayınlarınız veya sunucularınız özeldir.

3. Facebook Live

Kitle büyüklüğüne göre dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, popüler bir canlı yayın uygulamasıdır.

Canlı yayın için Facebook Live tercih ediliyor. Facebook en popüler canlı yayın platformudur çünkü hem kaliteli yayınlar hem de kesintisiz canlı yayın sunan eski bir sosyal medya sitesidir. Facebook’un mobil cihazlarda, tabletlerde ve bilgisayarlarda canlı içerik yayınlayabilmesi, onu canlı yayın için en popüler programlardan biri haline getiriyor.

Facebook’ta canlı yayın nasıl yapılır

  • Sol üst köşedeki “kamera simgesine” tıklayın.
  • Sağa doğru kaydırırsanız, “Canlı Yayın” simgesi görünecektir.
  • Daha sonra başlamadan önce izleyicilerinize canlı yayında ne yapacağınızı açıklayabilirsiniz.
  • Hazırsanız canlı yayınınızı başlatın.

4. WatchESPN

WatchESPN en iyi spor yayınları deneyimini sunuyor. Canlı video akışı için en popüler uygulama olan WatchESPN, aynı zamanda gençlerin oyun oynayabileceği bir platformdur.

WatchESPN Canlı Yayın Uygulaması futbol, basketbol ve voleybol gibi sporların yayınları arasında seçim yapmanızı sağlar. Önceki yayınların kayıtlarını izleyebilirsiniz.

5. Bigo Canlı

Bigo Live, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en popüler canlı yayın hizmeti haline geldi. Bigo Live, herhangi bir canlı yayın web sitesinin en güncel arayüzüne sahiptir. Kolay yayınlar, izleyicilerinizle iletişim kurmanızı kolaylaştırır.

Bigo Live, yayıncıların ve izleyicilerin müzik, dans veya kültür gibi konularla bağlantı kurmasına veya bunları keşfetmesine olanak tanıyan bir canlı yayın hizmetidir. Bu platform, yayıncıların canlı yayınlar sırasında hediyeler alarak para kazanmalarını sağlar.

  1. Postegro Benzer Uygulamalar
  2. Scope diğer uygulamalara benzer
  3. Instagram Akışı Yenilenirken Hata Oluştu
  4. Tiktok Explorateur Engeli Nasıl Kaldırılır

6. Dacast

Bu canlı akış için en iyi uygulama. Bu uygulama hem amatörlerin hem de günlük canlı içerik yayınlayan profesyonellerin ilgisini çektiği için popülerdir. Ücretsiz ve ücretli kullanım için mevcut olduğu için özelleştirilebilir. Yeni bir amatör yayıncıysanız, herhangi bir ücret yoktur.

Dacast, Media Reader Choice Awards 2015’te canlı yayın web siteleri kategorisinde finalist olduğunu duyurdu.

7. Instagram Canlı

Meteverse’in sahibi olduğu Instagram, Facebook ve Whatsapp’tan sonra en popüler üçüncü canlı yayın uygulamasıdır. Bu platform, geniş kullanıcı tabanı nedeniyle popülerdir ve kesintisiz akış sunar.

Instagram Live, yayınları doğrudan akıllı telefonunuzda veya tabletinizde görüntülemenize olanak tanıyan birkaç canlı yayın platformundan biridir. Canlı yayın sırasında izleyiciler de davet edilebilir.

Abonelerinize canlı yayın için bildirim veya davet gönderebilirsiniz. Bir canlı yayını başlattıktan sonra kolayca durdurabilirsiniz.

8. Kickflip

Kickflip, yazılım geliştiricilerin özelleştirebildiği açık kaynaklı bir canlı yayın uygulamasıdır. En çok yönlü canlı yayın uygulamalarından biridir. Bu platform, kod ve teknik bilgi açısından tüm canlı yayın uygulamaları arasında en düşük popülerliğe sahiptir.

9. YouNow

YouNow, canlı yayın uygulamaları arasında duymuş olabileceğiniz bir uygulamadır. Başlangıçta blog sahiplerinin bloglarını yayınlamalarına izin vermek için geliştirildi. YouNow, canlı yayının artan popülaritesi nedeniyle işlevselliğini bir canlı yayın uygulamasına daha çok benzeyecek şekilde değiştirdi.

10. Canlı Yayın

Livestream’in bir ana özelliği var: sadece bir ücret karşılığında kullanabilirsiniz. Livestream, canlı yayın sunan diğer uygulamalardan farklı bir uygulamadır çünkü çok maliyetlidir. Bu siteler ücretsiz değil, ancak ücretli. Reklam yoktur ve platform daha yüksek kalitededir.

11. Streamroot

Streamroot, profesyonel içerikle başa çıkmak için bir platform arayan yayıncılar için harika bir araç olabilir. Sadece profesyoneller tarafından geliştirilen bir canlı yayın platformu olan Streamroot da bu siteler arasında yer alıyor.

Örneğin Streamroot çok fazla teknik veya kod bilgisi gerektirir. Bu platformlar birçok küresel şirket ve kurum tarafından kullanılmaktadır. Amatörler canlı yayın için daha basit bir web sitesi seçmelidir.

12. Youtube Canlı Yayın

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube, uygulamasına canlı yayın özelliği ekledi. Kaliteli altyapısı ve kullanıcı sayısının çokluğu nedeniyle canlı yayın için popüler bir uygulama haline geldi.

Youtube canlı yayın için mükemmel bir platformdur. Yayıncılar, canlı yayınlar ve oyunlar sırasında izleyicileriyle iletişim halinde kalabilirler. Ayrıca haberler, gündemler ve sunumlar konusunda da güncel kalabilirler. Youtube diğer canlı yayın uygulamalarından farklıdır çünkü en az 100 aboneye sahip olmanızı gerektirir.

13. Bambuser

2007 yılında İsveç’te bambuser programı başlatıldı. Şu anda canlı yayın için en iyi programdır. Bu platform haber ve gazetecilik sektörleri tarafından canlı yayın için kullanılmaktadır.

14. Twitter Periscope

Canlı yayın programları ve sitelerinin artmasıyla birlikte sosyal medya uygulamaları da güncelleme ve değişikliklerle canlı yayın uygulamalarına dönüşebilecek. Bu kategorideki ilk uygulamalardan biri olan Twitter Periscope buna iyi bir örnek.

Twitter Scope, her konu ve kitleye yönelik içeriğe sahip olduğu için diğer canlı yayın uygulamalarına tercih ediliyor.

Twitter kapsamı, hedef kitlenizle canlı iletişim kurmanıza olanak tanır. Canlı yayınınızı onlara aktarabilir ya da onlarla doğrudan sohbet edebilirsiniz. Twitter Scope, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar gibi farklı cihazlarda çalıştığı için en iyi canlı yayın web sitelerinden biridir.