En hızlı Youtube Kanalı nasıl büyütülür? 2023

YouTube, internet üzerindeki en popüler video paylaşım sitesidir. İçerik oluşturucuların ve izleyicilerin yardımıyla YouTube büyümeye devam ediyor. Youtube büyüme taktikleri nelerdir? Youtube dünyasında tanınmak isteyen YouTuber’lar genellikle az bilinen stratejileri kullanarak kanallarını oluştururlar. Youtube’da videoları öne çıkararak izlenme ve beğenilerinizi artırabilirsiniz.

YouTube kanalınızı nasıl büyüteceğinizle ilgili yazımızda, en iyi büyüme stratejilerini içeren bir liste bulacaksınız.

En iyi YouTube Kanallarını nasıl oluşturursunuz?

Daha fazla bilgi edinmek için bir youtube kanalının nasıl büyütüleceğini okuyabilirsiniz. Kanalınızı youtube’da organik olarak büyütmek için birçok farklı taktik kullanabilirsiniz.

YouTube kanalınızın organik büyümesi, kalıcı trafik ve sıralamaya yol açacaktır. Bu nedenle, organik büyüme elde etmek için her zaman sabırlı olmalı ve kişisel çıkar gözetmeden çalışmalısınız.

YouTube görüntülemelerinizi artırmak ve ön sayfada kalmak için ipuçlarımızı kullanabilirsiniz.

Kanal kategorinizi seçin

Kanalınızın hangi kategoride yayınlanacağını seçmeniz gerekir. Yayın kategorinizde tutarlı olursanız daha fazla izleyiciye ulaşırsınız.

YouTube’daki en popüler kanallara göz atarsanız, her birinin belirli bir kategoriye odaklandığını göreceksiniz. Yüksek kaliteli içerik üretme olasılığınızın en yüksek olduğu kategoriyi seçmenizi öneririz. Youtube kanalınızda size yardımcı olacak bir kategori seçin.

  1. Fotoğraf ve Video Kanalları
  2. Eğitim Kanalları
  3. Oyun Kanalları
  4. Vlog Kanalları
  5. Teknoloji Kanalları
  6. Spor ve Sağlıklı Yaşam kanalları
  7. Haber Kanalları
  8. Komedi Kanalları
  9. Makyaj Kanalları
  10. İnceleme Kanalları
  11. Oyuncak Kanalları
  12. Yemek Kanalları

Youtube profilinizi düzenleyebilirsiniz

Bir kategori seçtikten sonra profilinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Profilinizi, ne hakkında yazdığınızı açıklayacak şekilde düzenleyebilirsiniz.

“Açıklama” bölümünde, oluşturmayı planladığınız içerik türlerini ve seçilen kategoriler için kullanmayı planladığınız biçimleri belirtmeniz gerekecektir. Ayrıca bu içeriği ne kadar süreyle paylaşmayı planladığınızı da belirtmelisiniz. Açıklama bölümünü kanalınıza bir giriş olarak oluşturun. Anahtar kelimeleri ve etiketleri ekleyin.

Yeni bir kategori oluşturduysanız, kategoriye uygun bir kapak resmi ve açıklama içeren bir profil oluşturmanız önerilir. Bunu bir sayfa değil de profil olarak görüyorsanız, yüksek kaliteli bir logo kullanın.

Sosyal medya hesaplarınızı, e-posta adresinizi ve web sitenizi profilinize ekleyin. Sizinle ilgilenen kullanıcılar sizi sosyal medyada bulabilir ve takip edebilir. İnsanlardan sizi sosyal medya sayfalarınızdan takip etmelerini de isteyebilirsiniz.

Orijinal, kaliteli içerik üretin

Kanalınızı YouTube’da büyütmenin en iyi yolu orijinal içerik oluşturmaktır. Youtube’un artan popülaritesi nedeniyle, orijinal ve yüksek kaliteli içerik daha fazla izleyici ve kullanıcı çekecektir.

YouTube kanalınızı büyütmek için orijinal içerik oluşturun 🙂

  1. Araştırmanızı yapın: Bir videoya dönüştürmeye karar vermeden önce içeriğiniz hakkında kapsamlı bir araştırma yapın. Eğitici veya bilimsel videolar oluşturuyorsanız kaynağı eklemeniz çok önemlidir. Videonuz için konu seçerken güvenilir ve doğru kaynaklar kullandığınızdan emin olun.
  2. Prova yapın: YouTube videonuzu çekmeden önce pratik yapın. Bu, çekim sırasında olumsuz geri bildirim almanızı ve ses sorunları yaşamanızı önleyecektir. Videonuzu çekmeden önce mutlaka pratik yapın.
  3. Viral içerik oluşturun Eğitim ve bilim kanalları için viral olan içerikoluşturmak zor olabilir. En son trend olan videoları takip edin. Video kanalınızla uyumlu olduğu sürece, herhangi bir yeni trendi temel alan videolar oluşturabilirsiniz.
  4. Profesyonel OlunOluşturmakiçin en iyi ekipmana sahip olmamanızmümkündürProfesyonelYinede denemelisiniz. Sesi zayıf olan videoların izlenme olasılığı daha düşüktür. Kullanıcılar kusurlu bir görüntüyü tolere edecektir.
  5. Yararlandığınızdanemin olunEnson videolarıizleyebilirsinizİçeriğinizidüzenleyinBir YouTube kanalını büyütmekiçintrend olan videoları kullanmanız gerekir. Ülkenizde ve sosyal medyada trend olan konuları kapsayan YouTube videoları hazırlamak, arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almanıza yardımcı olacaktır.

Videolarınıza altyazı ekleyin

YouTube, kanal sahiplerinin ve kullanıcıların dünyanın dört bir yanından izleyicileri çekmek için videolara altyazı eklemelerine olanak tanır.

Altyazılar YouTube videolarını vurgulamak için kullanılabilir.

What is, How to ve who is gibi videoları ararken İngilizce dışındaki dillerde altyazı arayın.

Videolara Youtube Kartları Ekleme

Kullanıcılarınızı videonuzun içine gömülü videolara göndermek için en iyi Youtube kanalı stratejinizi kullanabilirsiniz. Videonuzda ele aldığınız bir konuyu açıklayan ikinci videoyu ekleyin ve öneriye tıklayın.

Bir videonun oynatılması bittikten sonra, bir sonrakine geçmek için videonun son bölümündeki kartları kullanabilirsiniz.

Videolara Etiket Ekleme

Etiketler, YouTube kanalları tarafından kanallarını tanıtmak için kullanılmalıdır. Etiketler, YouTube kanalınızı büyütmek için en iyi ipucunuzdur. Kullanıcıların alakalı videoları görmesini sağlar ve hedef kitleniz videolarınızla tanışabilir.

Videolar için küçük resimler ekleyin

Videolara küçük resimler ekleyerek tıklanma sayısını artırabilirsiniz. Videonuzun sloganı veya sloganı küçük resimde görünmelidir. Kanalınıza küçük resimler eklemek, yeni izleyiciler edinmenin harika bir yoludur.

10 ila 20 dakika uzunluğunda videolar hazırlayın

Youtube kullanıcıları daha uzun videolar için bir istek duyduklarını ifade ettiler. Videolarınız ilgi çekici ve uzunsa daha fazla görüntüleme alırsınız. YouTube kanalınızı büyütmek için ipuçlarınızın bir parçası olarak uzun ve ilginç görsellere sahip videoları da eklemelisiniz.

Şimdi abone olun! Şimdi Abone Ol

Abone Olun! Bir YouTube kanalını büyütmek için en önemli ipucu abone olmaktır. Genellikle, videonuzu görüntüleyen yeni kullanıcılar abone olmayı unutur veya bunu yapmadan önce ayrılır. Video başladıktan sonra kullanıcılara abone olmalarını hatırlatabilirsiniz.

Bildirimleri açın. Bir Uyarı Oluşturun

Abone olsunlar ya da olmasınlar, bir video yüklediğiniz anda onları bilgilendireceksiniz. Youtube’un algoritmaları bazen videoları kullanıcılara ulaştırmada etkisiz kalabilir. Bu da düşük izlenme oranlarına yol açabilir. Bu, videoda bildirimleri etkinleştirerek önlenebilir.

Yorumları Teşvik Edin

İzleyicileri fikirlerini vermeye teşvik edin ve onlardan geri bildirim isteyin. Bir YouTube kanalı oluşturmak için bir diğer önemli ipucu da yorumlara yanıt vermektir. Bu, kullanıcıların sağladığınız içerikle ilgilendiğini gösterir. İster olumlu ister olumsuz olsun, yorumlara her zaman yanıt vermelisiniz.

Rekabeti analiz edin

YouTube kanalınızı artırmanın en iyi yolu, rakiplerinizin videolarını analiz etmek ve ardından videolarının önemli noktalarını kendi videolarınıza dahil etmektir.

Youtube kanalınızı büyütmek için en etkili ipuçlarından biri olan rakiplerinizi analiz ederken video formatlarına, sürelerine ve açıklamalarına odaklanmalısınız.

Canlı Yayın

YouTube kanalınızı büyütmek için en önemli ipucu canlı yayın yapmaktır. Canlı yayınlar, izleyicilerinizle etkileşim kurmak için harika bir araç olabilir. Bu size konuları tartışma veya konuk davet etme fırsatı verir.

Youtube videolarını kullanabilirsiniz

YouTube şortları artık YouTube’daki en popüler video formatıdır. Bu tür içerik artık hem içerik oluşturucular hem de izleyiciler arasında daha popüler.

YouTube kanalınızı büyütmek için ipuçlarını uygularken sabırlı olun.

Videolara Katılın

Opt-in videosundan para kazanabilir ve ardından parayı kendi videolarınızı oluşturmak için kullanabilirsiniz. Bazı YouTube kanalları videolara katılma özelliğinin etkisiz olduğunu düşünse de, birçok büyük kanalın kullandığı bir araçtır. Videolara katılmak, YouTube kanalınızın popülerliğini artırmanın ve sadık bir kitle oluşturmanın harika bir yoludur.

Google Trends, YouTube kanalınızı büyütmenize yardımcı olacaktır.

Google Trends size en popüler arama terimlerini, konumları veya anahtar kelimeleri gösterir. Google Trends hem web sitesi sahiplerine hem de YouTube içerik oluşturucularına hizmet vermektedir. Google Trends, popüler dönemlerde video paylaşmanızı sağlar. Hazırladığınız içeriklerde anahtar kelime araması yaparak içeriğinizi yükleyebilirsiniz.

Çalma listesi nasıl oluşturulur

Oynatma listeleri oluşturmak en sadık müşterilerinizi ödüllendirecektir. Videolarınız eklediğiniz sırayla izlenecek ve daha fazla görüntüleme elde edilecektir.

Çalma listeleri oluştururken hedef kitlenizle ilgili konuları seçin. Örnekler arasında eğitim, nasıl yapılır, ne hakkında. Bu, YouTube kanalınızı büyütmenize ve kitlenizi memnun etmenize olanak tanır.

Bir YouTube videosunu nasıl yükleyebilirim?

Bir YouTube kanalının nasıl büyütüleceğine ilişkin ipuçlarımızı okuyarak YouTube videolarınızı düzenleyebilirsiniz.

YouTube kanalınıza yüklenen videoların seçtiğiniz kategorilerle alakalı olduğundan emin olmalısınız. Bu uygulamalar, bir YouTube kanalının nasıl büyütüleceğini merak edenler için önemlidir.

Youtube Kanalımın büyümesi ne kadar hızlı olacak?

YouTube kanalınızın büyümesi, onu geliştirmek için ne yaptığınıza bağlıdır. YouTube kanalınızı daha hızlı büyütmek için organik adımları izleyin.

YouTube kanalınızı doğal ve hızlı bir şekilde büyütmek için bu ipuçlarını izleyin.

Youtube Analytics’i Kullanın

Youtube, kullanıcıların videolarını ve izleyicilerini analiz etmelerine yardımcı olmak için youtube Analytics aracını oluşturdu. Youtube analitiği kullanıcılar hakkında detaylı bilgi verebilmektedir. Youtube’da bir kanalı büyütmek için en önemli ipucu kitlenizi analiz etmektir.

YouTube Kanalınızı nasıl büyütüyorsunuz?

Yüksek abone sayısına sahip Youtube kanalları, videoları ve kanalları incelenerek incelenebilir. Yüksek abone sayısına sahip Youtube kanallarında video geçişleri, anahtar kelimeler, açıklamalar ve hastagh gibi özellikler olacaktır. Bu özellikler algoritma ve kullanıcıya yöneliktir.