Dünyanın en iyi 15 arama motoru hangileridir? En büyük arama motoru 2023
Web sitesi konumlandırma danışmanlarına en iyi arama motoru sorulduğunda akıllarına ilk olarak Google geliyor. Google’ın en iyi arama motoru olması hiç de şaşırtıcı değil. En iyi tanımlanmış Arama motoru En popüler dizilerin birçoğu Google tarafından yaratılmamış olsa da bugün hala kullanılmaktadır.
Dünyanın en iyi arama motorları listemizdeki büyük arama motorlarının yükselişi çeşitli faktörlerden kaynaklanmaktadır. Bazıları siyasi, bazıları kültürel ve bazıları da genç girişimcilerin sonucudur. Makalemiz farklı uluslararası konumlarda nasıl arama yapılacağı hakkında bilgi vermektedir. Örneğin, Amerikan arama motoru, Rus arama motoru vb.
En büyük arama motorları hangileridir? Arama Motoru Kayıtları: 15 Arama Motoru
Öncelikle bu üst serilerdeki farklılıkları tartışmalıyız. En iyi diziler bulundukları yere göre değişir. Örneğin, Rusya veya Çin’de en iyi arama motoru google’dır. Ancak bu tamamen farklı olabilir. Rusya ve Çin politik nedenlerden dolayı kendi üst serilerini geliştirdiler. Özel ihtiyaçlara veya kemik müşterilere uygun farklı üst seriler kullanılabilir.
1. Bing – ABD Arama Motoru
En popüler serilerden biri olan Bing, microsoft arama motorunun bir ürünüdür. Google’ın arama motoru ile rekabet edebilmektedir. Bing tüm Windows bilgisayarlarda standart olarak gelmektedir. Bing, %6’lık bir maliyetle hala kullanılmaktadır. Ancak, google’dan önemli ölçüde daha iyi değildir.
Bing motoru 2009 yılında geliştirilmiştir. Bing’in sloganı “Alışkanlıkları Değiştirmek “tir. Bing ilk olarak web sitelerine hiperlink verme ve alt başlıklar altında bilgi sağlama özelliği ile başlatılmıştır.
Windows’ta varsayılan arama motorunu değiştirdiği için piyasaya çıktığında google’a rakip olması bekleniyordu. İlk olarak beta olarak yayınlandı ve daha sonra Türkçe de dahil olmak üzere 40 dilde kullanılmaya başlandı. 2009 yılından bu yana arka plan resimleri sürekli değişiyor.
(Microsoft CEO’su) Steve Ballmer:“Dünyanın ikinci bir arama aracına ihtiyacı olduğuna inanmıyoruz. Bing’in daha çok karar verme yönü var Motor Arama motorları sadece bilgi bulmak için kullanılan bir araçtan daha fazlasıdır.”
Bing’in hizmet anlayışı google’a karşı rekabet edebilmek için sürekli geliştirilmelidir. Sonuç olarak Bing arama motoru bu şirketleri sunacaktır çünkü Google da aynı şirketleri sunmaktadır.
- Bing Sağlık
- Bing Haritalar
- Bing Bilgileri & Microsoft Bilgileri
- Bing Çeviri
- Bing Films
- Bing İnternet Anlama
- Bing Promosyon
- Bing Cell
- Bing Insights
2. Google – Amerikan Arama Motoru
Google dünyanın en popüler arama motorudur. Bunun nedeni, google’ın yaratıcılarının müşterilerine kesin içerik sağlamak için algoritmalar oluşturmuş olmalarıdır. Google o kadar popülerdir ki, arama fonksiyonu optimizasyon standartları kullanılırken daha fazla vurgulanır. Bunun nedeni kullanıcıların çoğunun google kullanmasıdır.
Google’ın arama araçları pazarındaki payı yüzde 76,28’dir. Bu oran, pazardaki bir boşlukla karşılaştırılabilir. Larry Web page, Sergey Brin ve Google’ın arama motorunu her gün geliştiren ekip, kullanıcı dostu bir arama aracı altyapısına büyük önem veriyor.
Müşteriler genellikle varsayılan arama motorlarını Google olarak değiştirirler, çünkü Google kendilerine kesin arama sonuçları verecek algoritmalar geliştirmiştir.
3. DuckDuckGo – Amerikan Arama Motoru
Duckduck Go, en iyi arama motorları listesindeki en güvenilir araçtır. Duckduckgo arama aracı en güvenilir olanıdır çünkü arama yaptığınızda, Duckduckgo farklı kaynaklardan gelen verileri kullanır. Daha sonra bu bilgileri bireye sunar.
Duckduck serisi pazarda yüzde 0,5’lik bir paya sahip. Her gün yapılan arama sorgularının sayısı 50 milyona yaklaşıyor.
4. Archive.org
Archive.org en iyi bilinen serilerden biridir. Bir sitenin en eski versiyonunu görmenizi sağlar. İnternetten web sitelerinin tüm fotoğraflarını ve tarihlerini barındırır. Popüler web sitelerinin evrimini archive.org’u kullanarak görebilirsiniz.
5. WolframAlpha Arama Motoru – ABD
WolframAlpha diğer serilerden tamamen farklı bir arama motoru sunuyor. Bu daha çok bilim insanları tarafından kullanılan bir araçtır. WolframAlpha Arama motoru çevrimiçi hizmet sunar. Bu seri, arama dizinindeki aramaların varsayımsal fiyatlarını gösterir. Esas olarak hesaplamalara yanıt veren bir arama motorudur.
Wolfram Alpha’nın tasarımcıları, “Google, bu yeni icatla karşılaştırıldığında Commodore 64 gibi görünecek” dedi
Aritmetik uzmanı Stephan Wolfram tarafından 2009 yılında kurulan WolframAlpha, bir veri motoru. Veri motoru olarak da bilinen WolframAlpha, aritmetik uzmanları tarafından sıkça kullanılıyor. Herkesin istediği zaman veri girmesine olanak sağlayan bir web hizmetidir. Piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra halka açılmıştır.
Wolfram alpha, bir şehir, bir başlık, bir tarih yazdığınızda veya ‘kırsal’ seçeneğini seçtiğinizde ihtiyacınız olan bilgileri hesaplar. İstanbul yazarak çeşitli bilgiler elde edebilirsiniz. Size İstanbul’un nüfusu, coğrafyası ve jeomorfolojik seçenekleri hakkında bilgi verecektir. Wikipedia’ya benzer bir bilgi motoru olduğu için, arama motoru birden fazla konuda sorabileceğiniz her türlü soruya cevap verir.
6. ASK.com Arama Motorları
Ask.com soruları yanıtlamak için standart bir araç haline gelmiştir. Arama sorguları genellikle anket stratejilerinde kullanılır. Bu serinin ana özelliği soru ve cevaptır. Ask.com, kalite söz konusu olduğunda diğer tarayıcılar kadar iyi değildir.
7. AOL.Com Arama Motorları
1983’ten beri faaliyette olan Aol, Amerika’da çok iyi bilinmektedir. Geçmişten günümüze Amerika’nın en popüler dizilerinden biridir. Bu arama aracı genellikle en iyi arama motoru sıralamalarında ilk 10’da yer alır ve kendi bünyesinde tarz web siteleri barındırır. Anlık mesajlaşma ve e-posta mevcuttur. 2015 yılında Verizon Communications tarafından 4,4 milyar {dolar} karşılığında satın alınmıştır.
Farklı Şirketler
- Yerinde mesajlaşma için uygulama
- E posta hizmeti
8. Baudi – Çince Arama Motoru
Çin’in en büyük arama motoru. Bauidi siyasi amaçlara hizmet etmek için kullanılmaktadır. Çin dili yetkilileri Google ve Yahoo gibi serilerin kullanımını sınırladı. Federal hükümet Çince arama motorunu kullanıma açtı. Bu, Buidi Çince Arama Motoruna yol açtı.
Çin hükümeti Google’ın Çin’de kullanımını yasakladı ve bu nedenle 1996 yılında rankdex’ten robin Li ve Eric Xu baidu arama motorunu geliştirdi. Baidu, 2000 yılında robin Li ve ericXu tarafından Pekin’de piyasaya sürüldü. 2005 yılında baidu Amerikan nasdaq alternatifine girdi.
Baidu Arama Motoru Görüntüsü
Wikipedia, bauidi motorunun her geçen gün arama sayısını artıracağını bildiriyor. Bunun nedeni kısmen Çin’in son derece yüksek bir nüfus yoğunluğuna ve üstün bir iş ve bilgi altyapısına sahip olmasıdır. Herkes internete erişebilir ve sıklığı artırabilir.
9. Yandex Arama Motoru – Rusça
Yandex Arama Motoru büyük olasılıkla Rusya’daki en popüler arama motorudur. Yandex, siyasi ilgisinden dolayı muhtemelen Rusya’daki en popüler arama motorudur. Google, ABD ve Rusya arasındaki farklılıklar nedeniyle Rusya’da popüler değildir.
Merkezi Moskova’da bulunan bir Rus kuruluşu olan Yandex, tüm dünyada tanınmakta ve hizmet vermektedir. Yandex, e-ticaret, ürünler ve ulaşım için hizmetler sunmaya başladı. 60 pazar payı ile Rusya’nın en büyük know-how şirketidir. Google ve Baidu’dan sonra en popüler seriler listesinde üçüncü sırada yer almaktadır.
Yandex parasının çoğunu bir promosyon programı olan Yandex.Direct’ten kazanıyor. Müşterilere, aradıkları hizmet veya ürünlere karşılık gelen reklamlar gösterilir. Müşteriler için ürünleri aramak ve bulmak daha kolaydır. Yandex Direct, Rusya’nın önde gelen promosyon şirketi haline gelmiştir.
Ilya Segalovich ve ArkadiyVoloj 1996 yılında Yandex’i kurdu. Yandex ismi “yet another indexer” yani indeksleyici kelimesinin kısaltmasıdır. “Dizin oluşturmak” anlamına gelen “toindex” fiilinden gelmektedir.
Yandex ana sayfası Rusya’daki en popüler web sitelerinden biridir. Dünyada 56 milyondan fazla müşterisi vardır. Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan dahil olmak üzere diğer Orta Asya ve Avrupa ülkeleri tarafından da kullanılmaktadır.
10. Yahoo
Yahoo ortaya çıktığında, arama motoru başlangıçta bing tarafından destekleniyordu. Ancak, 2015 yılında yahoo Google ile ortaklık kurdu. Artık yahoo programı, arama motorunu kullanan müşterilere hem google hem de Bing’den bilgi sunuyor. Yahoo serisi Amerika’da firefox tarayıcısında standart olarak geliyor.
Yahoo, Jerry Yang & David Filo tarafından kurulmuş bilgi sağlayan bir şirkettir.
Serinin en yaygın kullanılanı olan Yahoo, eMail ve eMail ekiplerine benzer şirketler sağlamış ve bu şirketlerle hakimiyet kurmaya çalışmıştır. Dünyanın en popüler web siteleri sıralamasında on üçüncü sırada yer alan Yahoo!
11. Webcrawler
Webcrawler’ın arama motoru yapısı itibariyle Google’a benzer. Sonuçları bulmak için tüm interneti arar. Amerika ve Hindistan’dan yüksek sayıda ziyaretçisi vardır.
12. Dogpyle
Tanımlı serplerden tamamen farklı bir sistemdir. Bir sorgu oluşturduğunuzda bir dizin gösterir, ancak dogpile motoru birden fazla serinin sonuçlarını gösterecektir. Bu aramanın bir diğer özelliği ise reklam olmamasıdır.
13. Excıte
Diğer serilere göre daha benzersizdir. Dağınık bir ikamet web sitesini tercih eder. Bu araç 30 gün içinde 5,3 milyon ziyaretçi çekmiştir. Site ziyaretçileri ABD ve İngiltere’den geliyor.
14. Contenko
Contenko, teknolojiyi erken bir aşamada kullanmasıyla biliniyor. Hindistan, Brezilya ve flipinlerin yaşadığı ülke en çok trafik alan uluslararası lokasyonlardır. Aylık 3,4 milyon ziyaretçi ile bu ülkeler en fazla ziyaretçi sayısına sahip. Kullanıcılarının çoğunluğu Güney Amerika ve Asya’dan. Müşterileri politik nedenlerden dolayı öncelikle Asya’dandır.
15. Ixquick Startpage.com bir Hollanda Arama Motoru
Bu arama işlevinin ana özelliği, diğer arama motorlarının aksine, bilgi depolamaması ve dizüstü bilgisayarınızın işlemcisini tüketmemesidir. Siz internette gezinirken dizüstü bilgisayarınızın pili bitmez. Avrupa’da yoğun olarak kullanılmaktadır ve bu lokasyonlar arasında Amerika da yoğun olarak kullanılmaktadır. Aylık 31.2 milyon ziyaretçisi vardır.
Ixquick, 1998 yılında Davicd bodnick tarafından kurulmuş bir Amerikan şirketidir. Geliştirildiğinde, arama sonuçları 14 farklı codec’te sunuldu. 2005 yılında güncellendi ve tasarım değişti. Arama algoritmasını ve sonuçlarını 2002 ve 2009 yılları arasında güncelledi.