Günlük hayatımızda, cep telefonları aracılığıyla mesajlaşırken birçok kez emoji ve emojileri kullanıyoruz. İnternetin ortaya çıkmasıyla birlikte, cep telefonlarının artan kullanımı, mesajlaşma sırasında özellikle emojiler olmak üzere belirli bir dilin ortaya çıkmasına neden oldu. İlişkilerimizle konuşurken kullandığımız emojiler ve anlamları nelerdir diye soruyorsanız, şimdi sizin için hazırladığımız bu yazıda muhtemelen ilginizi çekecek emojileri ve anlamlarını listeledik.

Emoji nedir?

Emoji, sosyal medya platformlarında ve web sitelerinde ve mesajlaşma yeteneklerinde gönderilen mesajı zenginleştirmek ve anlatımı güçlendirmek için kullanılan bir ideografi ve gülen yüzdür.

Emoji alfabesi, birbirinden tamamen farklı çok sayıda emoji barındırır. Bu emojiler, dünyanın her yerindeki birçok kişinin tanıyabileceği yaygın nesnelerdir. Yerel hava emojileri, hayvan emojileri, yazılım programı emojileri, insan emojileri, miktar emojileri, bayrak emojileri ve benzerleri vardır.

Emojiler birçok farklı platforma yanıt olarak dalgalanır. Emoji kullanımı whatsapp emoji anlamları ile oldukça farklı olabilir, iphone emojileri ve anlamları whatsapp emoji anlamları ile oldukça farklı olabilir, emojilerin kullanımı platforma göre bile değişebilir, bu platformlar arasında snapchat emoji anlamları, instagram emoji anlamları, fb emojileri ve anlamları ve messenger emoji anlamları oldukça farklıdır.

Emojilerin yüz ifadeleri, yaygın nesneler, yerler ve iklimler ve hayvanlarla birlikte birçok çeşidi mevcuttur. Ayrıca tipik olarak karakterlerden oluşturulurlar.

Emojilerin tarihi geçmişi

Günlük hayatımızda, büyük olasılıkla arkadaşlarınızla veya potansiyel müşterilerinizle konuşmak için emoji kullandınız. İlk emoji, 1998-1999 yılları arasında Japonya’da Shigetaka Kurita tarafından yaratıldı.

Emoji, potansiyel müşterilerin dijital iletişim sırasında birbirlerini oldukça basit bir şekilde tanıyabilmeleri için oluşturulmuştur. Emoji 12×12 piksellik bir boyuta sahiptir. Kurita, ilk emojiyi tamamen hayvanlar, insanlar, evler ve yerleştirmenin yapıldığı metropoldeki ifadelere dayandırdı.

Emojiler ve anlamları

1997 yılına gelindiğinde, emojilerin kullanımı çok moderndi ve o zamanlar bunu fark eden Nicolas Loufrani, ASCII yüz ifadelerinin, yani noktalama işaretlerinin kullanımına yanıt olarak dijital ortamlarda kullanılacak her konuyla ilişkili ekstra büyüleyici ve canlı emojiler oluşturmak için gülen yüzlerle uğraşmaya başladı 🙂 .

Loufrani ilk olarak dijital ortamlarda kullanılabileceğini ve tanınırlığı artırabileceğini öngördüğü emojileri oluşturmak için grafik yüz ifadelerini denedi.

Bu emojiler, konuştuktan sonra kullandığımız standart emojilere benzer. Öfke emojileri, bayrak emojileri, kutlama emojileri, eğlence emojileri, spor aktiviteleri emojileri, yerel hava emojileri, yemek emojileri, hayvan emojileri, gezegen emojileri ve meslek emojileri ortaya çıktı.

Konuştuktan sonra sürekli olarak kullandığımız bu geleneksel emoji ifadeleri, bir yüz seçenekleri sözlüğü oluşturdu. Yüz seçenekleri sözlüğü üzerindeki çalışmalar 1997 yılında başladı ve ABD Telif Hakkı İşyeri tarafından tescil edildi. 1998 yılına gelindiğinde, .gif web’de ve web sitelerinde kullanılmak üzere web’e basıldı.

2000 yılında, cep telefonlarında çevrimiçi kullanımın artmasıyla birlikte, mesajlaşma özellikleri giderek daha fazla kullanılmaya başlandı ve farklı insanlar mesajlaşma sırasında konuştukları konuyu vurgulamak veya eğlenmek için emojiler almak için smileydictionary.com’dan emoji paketi anlaşması satın almaya başladı.

2001’den sonra emojilerin kullanımı modernleşti ve dico smileys e-kitabı basıldı. Smiley, nokia, motorola, samsung ve birçok farklı uzman şirketin ürünlerinde emoji kullanmasını sağladı.

emoji, emoji isimleri, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji isimleri, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları, emoji alfabe anlamları

İnternette, sosyal medya platformlarında ve mobil mesajlaşma yeteneklerinde mesajlaşırken kullandığımız emojiler ve anlamları nelerdir? Şimdi sizler için tüm emoji anlamlarını dikkatle araştırdık ve emojiler ve anlamları hakkındaki tüm ana noktaları aşağıdaki listemize ekledik.

El Emojisi Anlamları 🤲

Sosyal medyada ve internette gezinirken genellikle el emojilerini kullanırız, bir konuyu açıklarken veya bir fotoğraf paylaşırken tek bir emoji ile işaret etmemiz gereken uzun kavramları veya hızlı kavramları işaret etmek için el emojilerini kullanırız, peki bu el emojisinin anlamı nedir? El işareti emoji anlamları nelerdir, şimdi aşağıda listelediğimiz el emoji anlamları için emojileri düşünebilirsiniz.

Kalkık Avuç İçi Bitişik El Emojisi Ne Anlama Geliyor 🤲

Bu emoji genellikle dini anlamları kesinleştirmek için kullanılır. Dua etmek, dilemek ve her şeyin yolunda gitmesini istemek için kullanılır. Genellikle mesajlaşmalarda başka bir kişiden bir şey istemek için bir vurgu olarak kullanılır. Bunun bir diğer anlamı da teşekkür etmek, rahat olmak ve minnettar olmaktır.

Açık Parmaklar Emojisi Yani 👐

Açık avuç içi emojisinin anlamı, birine ulaşmayı başarmak, sevgilinize ulaşmak veya özlediğiniz birine ulaşmaktır. Sevgiyi ve dürüstlüğü temsil eder. Açık avuç içi emojisinin bir diğer anlamı da sarılmak ve kucaklamak olarak kullanılır.

Alkış Emojisi 👏, 👏 anlamına gelir

Birçok emoji ve anlamları arasında sürekli güncel olan alkış emojisi, başarılı bir şekilde yürütülen, takdir edilen ve iyi anlamına gelir. Birini tanımak veya bir şeyi tebrik etmek için kullanılır. Genellikle onaylamak için kullanılır. Genellikle bu emoji, birisinin yapmaması önerilen bir şeyi yaptığında da kullanılacaktır 🙂

El Sıkışma Emojisi Yani 🤝

Çok sayıda emoji ve anlamları arasında genellikle el sıkışma emojisi kullanılır. Bu emoji genellikle bir konu etrafında anlaşmak veya ticaret yapmak için kullanılır. Bir diğer anlamı ise vedalaşmak için kullanılır.

Emoji Gibi Hangi Anlamlara Gelir 👍

Çok sayıda emoji ve anlamları arasında, beğenme emojisi genellikle bir şeyi doğrulamak için kullanılır. Başparmak yukarı, doğrulama ve onaylama anlamına gelir. Beğendim emojisi, dünya çapındaki Arap bölgelerinde kaldırılmış bir parmak olarak algılandığından hakaret anlamına gelebilir.

Yumruk Emojisi 👊 anlamına gelir

Birçok emoji ve anlamları arasında, muhtemelen en çok kullanılan emoji değerlendirmesi, bir konu etrafında bir yerleşim yeri olarak veya arkadaşların selamlaşması olarak kullanılır. Ayrıca hoş geldiniz anlamına da gelir. Yumruk emojisinin diğer anlamı ise birini dövmek için tehdit olarak kullanılır.

Kalkık Yumruk Emojisi Anlamı ✊

Emojiler ve anlamları arasında büyük olasılıkla en çok kullanılan emoji, kaldırılmış yumruk emojisidir. Bu emoji, iş arkadaşları arasında mesajlaşırken belirli bir canlılık için kullanılır. Birisi, bir şeyden etkilendiğini mesajını vurgulamak için kullanır. Bu mesaj aynı zamanda düzenli olarak yaşamda ve siyasi tartışmalarda bir sorun olarak kullanılacaktır.

Orta Parmak El İşareti Emojisi 🖕 şu anlama gelir

Birçok emoji ve anlamları arasında yer alan bu emoji, genellikle birine hakaret etmek, küfretmek veya aşağılamak için kullanılır. Bir diyalog sırasında başka bir kişiye hakaret etmek için bir mesajda gönderilir.

V Parmak Emojisi Anlamı ✌

V-parmak emojisi, Altmışlı yıllarda giyim ve düşünce tarzlarıyla çok modern olan hippilerin barış işaretidir. Direniş ve zafer anlamına gelir. Bu emoji kesin kadınsı bacaklar için kullanılabilir.

Boynuz Parmak İşareti Emojisi 🤘 şu anlama gelir

Emojiler ve anlamları genellikle rock müzik severler tarafından kullanılır. Metalik rock şarkılarını sevenler tarafından kullanılır. Bu emoji, Budist algısında aldatma, sağlıksız şans ve şeytan selamları ve selamları için kullanılabilir.

Her Şey Yolunda Emoji İşareti Yani 👌

Avusturya, Kuzey ve Güney Amerika’da bu el hareketi yapıcı olarak görülür, ancak normal hayatta ters çevrildiğinde zarar verici ve aşağılayıcı anlamına gelir.

Düğümlenmiş Parmaklar anlamına gelen Emoji 🤞

Düğümlü parmak emojisi bir arkadaşa veya başka bir şeye iyi şans dilemek için kullanılır. Genç çocuklar bu işareti kendi aralarında emin olmak veya küfür etmek için kullanırlar.

Seni Çok Seviyorum Emojisi 🤟

Serçe parmak, başparmak ve işaret parmağı ile yumruğun uzatılmasıyla oluşturulan bu emoji, Kuzey Amerika sinyal dilinde senin gibi ben anlamına gelir. Bu işaret, dünya çapında tamamen farklı alanlara ve kültürlere yanıt olarak değişir.

Vulcan Selamo Emoji Yani 🖖

Emoji, parmakların eşit bir şekilde yüz tarafına yayılmasıyla şekillendirilir. Herkesin adını duyduğu Star Trek’ten Mr Spock, muhtemelen en çok kullanılan selamlama resmi olabilir. Bu selamlamanın özgün adı volkanik selamlamadır ve uzun yaşa ve başarılı ol anlamına gelir.

Koroner Kalp Emojisi Anlamları 💓

Koroner kalp emoji anlamları birçok farklı renk ve konuda kullanılmaktadır. Şimdi sizler için muhtemelen sosyal medyada ve web’de en çok kullanılan koroner kalp emojilerini ve anlamlarını listeledik. Koroner kalp emojisi anlamlarını ve tamamen farklı emojileri ve anlamlarını aşağıdaki listede düşünebilirsiniz.

Mavi Koroner Kalp Emojisi Anlamları 💙

Mavi koroner kalp emojisinin anlamı, konuştuğunuz kişiye karşı korunduğunuzu belirtmek için kullanılır. Mavi koroner kalp emojisi ve anlamları arasındaki tamamen farklı anlamlar platonik aşk veya karşılıksız aşk için kullanılır.

Siyah Koroner Kalp Emojisi 🖤 anlamına gelir

Siyah koroner kalp emojisi sosyal medya paylaşımlarında ve mesajlaşmalarda sürekli olarak kullanılmaktadır. Siyah koroner kalp emojisinin anlamı hayal kırıklığı, mutsuzluk, keder ve hayal kırıklığıdır. Bu emoji genellikle üzücü ve zarar verici durumlarda kullanılır. Eşler birbirlerine kızgın olduklarında bu emojiyi kullanırlar.

Mor Koroner Kalp Emojisi Ne Anlama Geliyor 💜

Mor koroner kalp emojisi sevgi, dostluk, iyi arkadaşlık anlamına gelir. Mor koroner kalp emojisi genellikle yakın arkadaşlar tarafından kullanılır.

Deneyimsiz Koroner Kalp Emojisi 💚 anlamına gelir

Deneyimsiz koroner kalp emojisinin anlamı, tamamen farklı emojiler ve anlamları gibi genellikle yapıcı ifadeler için kullanılır. Sevgiyi, arkadaşlığı, dostluğu ve nezaketi vurgulamak için kullanılır. Bu emojiler ve anlamları arasında, deneyimsiz koroner kalp emojisi ayrıca doğa sevgisini de ifade eder.

Sarı Koroner Kalp Emojisi 💛 anlamına gelir

Sarı koroner kalp emojisi, yaşamdaki mutluluğu ve zevki vurgular. Mesajlarda ve biyografilerde, yaşam yolunda şans eseri ve isteyerek yaşamayı vurgulamak için kullanılır. Sarı koroner kalp emojileri ve anlamları arasında bir başka ifade de altın koroner kalp anlamına gelir.

Kahverengi Koroner Kalp Emojisi 🤎 anlamına gelir

Kahverengi koroner kalp emojisi aşkı, sevgiyi, aşkı temsil eder. Kahverengi koroner kalp emojisi, tatlı severler için vazgeçilmez olan çikolata sevgisini işaret etmek ve vurgulamak için kullanılır. Emojiler ve anlamları arasındaki bir diğer anlam ise çalıları ve doğayı sevmektir.

Pembe Koroner Kalp Emojisi Ne Anlama Geliyor 💓

Yükselen pembe koroner kalp emojisi, birine karşı derinleşen ve yükselen bir sevgiyi temsil eder. Mutlak sevgi ve sadakati temsil eder.

Kelebek Emojisi Hangi anlama gelir 🦋

Kelebek emojisinin anlamı kelebeği sembolize etmek, kelebeğin kategorisini ve naifliğini anlatmaktır. Ayrıca mesajlaşmada sevgi, mutluluk ve tatlılığı vurgulamak için de kullanılır.

Kiraz Emojisi Ne anlama geliyor 🍒

Kiraz emojisi, genç ve ekstra dinç bir kızı anlatmak için kullanılır. Genellikle tüm mesajlaşma boyunca bu anlamlar için kullanıldığını görüyoruz. Bununla birlikte, kiraz genellikle bir meyve olduğu için, onu bir meyve olarak kullanmaya çalışın 🙂 bazı insanlar bunu çok sayıda anlamda kullanabilir.

4 Yapraklı Yonca Emojisi Ne İfade Ediyor 🍀

4 yapraklı yonca emojisi genellikle son derece büyük bir şansı temsil eder. Ayrıca dört yapraklı yonca bitkisinin kendisini de temsil eder, ancak kültürel nedenlerden dolayı şansı temsil eder.

3 Yapraklı Yonca Emojisi ☘ anlamına gelir

3 yapraklı yonca emojisinin anlamı genellikle naifliğe ve yoncanın kendisine atfedilir. Bu emoji, dindeki Hristiyan üçlüsü içinde kullanılabilir.

Elmas Emoji Hangi anlama gelir 💎

Elmas emojisi zenginlik, mücevher anlamına gelir. Bu emojinin alternatif anlamı evlilik, düğün töreni, nişandır. Pahalı ürünleri işaret etmek için kullanılır.

3 Yıldız Emoji Yani ✨

Grup, renkli yıldızlardan veya parlayan yıldızlardan oluşan bir takımyıldızını temsil eder. İyi ve hafif anlamına gelmek için kullanılır. Açık, iyi, çarpıcı ve enerjik anlamına gelir. Rüya yorumlarında kullanılır.

Güneş Emojisi Hangi anlama gelir ☀

Güneş emojisinin anlamı güneş, parlaklık, güneşli gün, güneşli yerel hava ve yerel havadır. Ev ve hafiflik ile ilgili anlamlarda kullanılır.

Balon Emoji Yani 🎈

Balon emojisi, futbol, basketbol, doğum günü veya şok kutlaması gibi belirli durumlar için kullanılır. Bu emoji belirli durumlar içindir.

Kurdele Emoji Hangi anlama gelir 🎀

Kurdele emojisinin bu anlamı kutlama için kullanılır. Tren günleri ve etkinlikler için kullanılır.

Zarf Emojisi Ne anlama geliyor

Apple ve whatsapp platformlarında gelen kutusu için kullanılır. Gelen kutusu için kullanılan zarf emojisi mektup anlamına gelir. Posta kutusu ise e-posta gönderme ve almayı temsil eder.

Öpücük Emojisi ne anlama geliyor

Bebek Emojisi Ne anlama geliyor

Laje Emoji Yani 🌷

Lale emojisi, emojiler ve anlamları arasında muhtemelen en çok kullanılan çiçek emojilerinden biridir. Lale emojisi baharın gelişini telaffuz eder ve çok sayıda anlamda nezaket ve naifliği kesinleştirmek için kullanılır. Lale çiçeği, Osmanlı dönemini temsil ettiği için tarihi konularda sürekli olarak kullanılabilir.

Whatsapp Emoji Anlamları

Cep telefonu kullanımı arttıkça, mesajlaşma yetenekleri çok modern hale geldi. 2001’den sonra, emojilerin kullanımındaki artış her platformda görülmeye başladı, dünyanın en büyük mesajlaşma platformu olan whatsapp, emojilerin muhtemelen en çok kullanıldığı birçok platform arasında yer alıyor. şu anda whatsapp emoji anlamları aşağıda listelenmiştir.

Koroner kalp emojisi ❤ anlamına gelir: Geleneksel aşk resmidir. Aşkı, sevgiliyi veya romantizmi ifade eder. Muhtemelen aşkla ilgili birçok konuyu kategorize edebilir. Genellikle kız ve erkek arkadaşlar tarafından kullanılır.

Gülen Yüz Emojisi 😁, 😁 anlamına gelir: Whatssap emojileri arasında en çok kullanılan emojidir. Bu emoji genellikle yapıcı koşulları açıklayan mesajlarda kullanılır. Hey, zevk veya mutluluk demek için kullanılır.

Instagram Emoji Anlamları

Dünyanın en çok kullanılan resim paylaşım platformu olan Instagram, Fb’nin satın almasıyla birlikte potansiyel müşterilerine mesajlaşma şirketleri sunmaya başladı. Emojiler ve anlamları platformlara göre değişebildiğinden, instagram emojii anlamları da tamamen farklı platformlara göre farklılık gösterir. Şimdi aşağıda instagram emoji anlamlarını listeledik.

Üç Kalpli Gülen Yüz Emojisi 🥰anlamına gelir: Üç kalpli gülen yüz emojisi genellikle sevgililer arasında kullanılır. Aşık olduğunuzu veya aşırı miktarda gördüğünüz bir şeyden hoşlandığınızı belirtmek için kullanılır. Romantizm ve aşk sınıfına dahildir.

Ukala Kendini Beğenmiş Gülen Emoji 😏 Ne anlama geliyor: Kendini beğenmiş gülen yüz emojisi flörtöz, cinsel anlamlar için kullanılabilir.

Snapchat Emoji Anlamları

Birçok resim ve video paylaşım platformu arasında muhtemelen en çok kullanılanı olan Snapchat platformunda kullanılan emojiler ve anlamları tamamen farklı platformlardan farklıdır. Snapchat emojilerinin anlamlarını öğrenmek için sıradaki nesnelere göz atabilirsiniz.

Yani gülen rahat yüz emojisi 😁 : Gamsız ve kaygısızanlamına gelmek için kullanılan, genellikle meslektaşlar arasında kesin bir mutluluk, zevk veya utanç için kullanılan bir emojidir.

Güneş gözlüğü emojisi😎anlamına gelir: Güneş gözlüğü emojisinin anlamı, başlıktan da anlaşılacağı gibi güneş, yaz, yolculuk ve deniz kenarıdır, ancak emojiler kişilere, gruplara ve ortama göre bu anlamlarından farklılık gösterir. Genel anlamı serin ve rahat olarak adlandırılır. Mesajlaşma ve paylaşım sırasında kendinizden emin, özgüvenli ve işinizde değerli olduğunuzu belirtmek için kullanılır.

emojiler-ve-anlamları-2

Cinsel Emoji Anlamları

Emojiler ve anlamları pek çok farklı platform ve konu için çeşitlilik gösterir. Emojiler ve anlamları, birçok farklı platforma yanıt olarak farklılık gösterebilir, emojiler ve anlamları konular içinde farklılık gösterir. Cinsel konularda kullanılan emojiler vardır, bu emojiler birçok kişiye göre farklılık gösterir, aslında, bu emojilerin ilk türünü kategorize ettikleri için bu emojilerin yalnızca ilk türünü kullanmanızı öneririz. cinsel emojiler ve anlamları şimdi sizin için listeledik.

Ateş emojisi ne anlama geliyor

Ateş başı emojisi, mesajlaşmada birine iyi, sevimli ve iyi denediği izlenimini verdiğini belirtmek için kullanılır. Kendine özgü anlamını belirtmek için hangi ocak başı emojisini kullanın 🙂

Barış Sinyalleri

Pek çok cinsel emoji arasında belki de en çok kullanılanı, ilk kez duyduğum bir anlama sahip. Barış işareti “vajina” anlamına geliyor.

Şeftali Emojisinin Anlamı

Cinsel emojiler arasında şeftali emojisi ve anlamları “popo” anlamına geliyor. Şeftali emojisini ve bambaşka emojileri ilk anlamlarıyla kullanmanızı öneriyoruz ve anlamlarına baktıkça şok oluyoruz 🤣🤣🤣🤣

Parmak Sinyali 👉

Parmak işareti sosyal medya platformlarında gruplar halinde, özellikle {{çiftler}} tarafından kullanılmaktadır.

Ter İşareti 💦

Ter işaretini genellikle bitkin düştükten sonra yorgunluğu belirtmek için kullanırız, ancak bu emojinin cinsel anlamı “orgazmı” belirtmek için kullanılır.

Patlıcan Emojisi Yani 🍆

Şeftali emojisinden sonra şimdi de patlıcan emojisi, birbirinden tamamen farklı birçok cinsel emoji ve anlamları arasında yer alıyor. Patlıcan emojisi “penis” için kullanılıyor.