En İyi Instagram Benzeri Uygulamalar 2023

En çok kullanıcıya sahip platform olan Instagram, kazandığı kadar kullanıcı da kaybediyor. Bu kayıplar çeşitli faktörlerden kaynaklanıyor, ancak en önemlisi Facebook’un Instagram’ı satın almasının yarattığı belirsizlik.

Instagram’ın kullanıcı tabanı, Facebook’un kullanıcı verilerini sattığına dair iddiaları ve soruşturmayı yansıtıyor. Instagram’ın birçok algoritması ve reklamları da bir diğer sebep. Kullanıcılar bu durumlar tarafından instagram benzeri uygulamaları kullanmaya yönlendiriliyor.

Ücretsiz Instagram Uygulamaları Listesi

Instagram, kullanıcıların takipçileriyle fotoğraf paylaşmasına olanak tanıyor. Güvenlik ve pazarlama endişeleri kullanıcıları Instagram’dan uzaklaştırıyor. Instagram’a benzeyen bu uygulamalar, kullanıcıların görüntüleri yönetmesine ve paylaşmasına olanak tanıyor.

Instagram kullanıcıları bu kayıplar nedeniyle artık alternatifler arıyor. Artan talebi karşılamak için daha fazla uygulama oluşturuluyor.

Aşağıda Instagram benzeri uygulamaların bir listesini bulabilirsiniz.

1. EyeEm Instagram’a benzer

Bu uygulamanın kendi filtreleri ve düzenleme özellikleri vardır. Instagram benzeri bir uygulama olan EyeEm, kullanıcıların fotoğraflarını öne çıkarmalarını sağlar. EyeEm, kullanıcıların tıpkı Instagram gibi fotoğrafları renklendirmesine ve çerçevelemesine olanak tanıyor. Hem Android hem de IOS desteklenmektedir.

2. Pinterest – Instagram Uygulamaları

Pinterest, çok çeşitli görsel içerik sunan çevrimiçi bir platformdur. Son yıllarda bu uygulama popülerlik kazanmıştır. Pinterest, TV şovlarından modaya ve saç stillerine kadar her şeyi içeren bir bölüm sunduğu için Instagram’dan farklıdır. Pinterest, platformunu kullanıcıların takipçileriyle olan ilişkilerinden çok arama kalitesine göre kategorize ediyor.

3. VSCO Instagram gibidir

VSCO veya VSCO Fotoğraf Efektleri uygulaması daha yaygın olarak bilinir. VSCO, fotoğrafları düzenlemenize ve efektler eklemenize izin vermesi açısından Instagram’a benzer. Fotoğrafları düzenleyerek ve ardından VSCO hesabınızda paylaşarak daha fazla takipçi kazanabilirsiniz. VSCO’ya Apple Store veya Google Play Store’dan ulaşabilirsiniz.

4. Flickr’a benzer Instagram benzeri uygulamalar

Flickr, Instagram benzeri uygulamalar arasında en büyük kitleye sahip olanı. İçinde çok fazla görsel barındıran bu uygulama ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki arayüzle geliyor. Eğer ödeme yapmayı seçerseniz, fotoğraflarınızı sonsuza kadar indirebilir, paylaşabilir ve erişebilirsiniz. Ücretsiz sürümde sadece 1.000 fotoğrafa kadar paylaşım yapabiliyorsunuz. Tüm fotoğrafları görüntüleyemeyebilirsiniz.

5 . Snapchat Alternatifleri – Instagram

Snapchat görsel olarak iletişim kurmanın bir yolu olarak yaratıldı. Snapchat, Instagram gibi diğer uygulamalar arasında daha popüler hale gelmektedir. Snapchat sık sık Instagram ile karşılaştırılıyor. Bu, özellikle son güncellemelerle doğrudur. Benzer özellikler arasında hikayesi, görüntüleri paylaşma ve birden fazla hesabı yayma yeteneği bulunur.

6. Tumblr Instagram ile Benzer Uygulamalar

Tumblr, 2007’den beri popüler olan bir sosyal medya platformudur. Kullanıcıların içerik paylaşmasına izin verir. Tumblr’ın ana amacı, kullanıcıların “bloglar” oluşturmasına ve ardından istedikleri içeriği paylaşmasına izin vermektir. Tumblr şu anda fotoğraf ve video paylaşımı için popüler bir platformdur. Tumblr şu anda Instagram’a en yakın uygulamalardan biri. Kullanıcılar seçtikleri kategorilerle ilgili fotoğraflar yüklüyor. Sonuç olarak ortaya çok çeşitli görüntüler çıkıyor.

7. Vero – Instagram Benzer Uygulamalar

Vero’da reklam veya algoritma yoktur. Benzersiz bir tasarıma sahiptir. İyi bilinmemektedir, ancak kullanıcı tabanı çok yüksek kalitededir. Instagram’a benzeyen popüler bir uygulamadır. Görüntülü sohbet edebilir, takip ettiğiniz kişilere mesaj gönderebilir ve fotoğraf paylaşabilirsiniz. Hem IOS hem de Android’de mevcuttur.

8. 500px Instagram ile Benzer Uygulamalar

Modern ve minimalist arayüzü ile 500px, Instagram ile rekabet edebilir. Uygulama iki farklı arayüzle geliyor: biri ücretsiz, diğeri ücretli. Görüntüler çeşitli formatlarda mevcut. Hizmet için ödeme yapmayan kullanıcıların haftada 7 gönderi sınırı vardır. Ücretli kullanımla, daha birçok yenilikçi özelliğin keyfini çıkarabilirsiniz ve paylaşım sınırı kaldırılacaktır.

Instagram benzeri uygulamalar: Bilmeniz Gereken Her Şey

Instagram gibi bir uygulamayı kullanırken güvenlik önemlidir. Instagram, son zamanlarda güvenlik ve sözleşmeyle ilgili sorularla karşılaşmış olsa da harika bir uygulamadır. Instagram güvenlik sunar, ancak korumalı öğeleri etkinleştirmek daha iyidir.

Bu uygulamalar Instagram’a benzer özellikler sunabilir. Bu uygulamalar Instagram benzeri olarak adlandırılabilir, ancak her birinin kendi özellikleri, araçları ve arayüzleri vardır.