Güvenilir ve ücretsiz dosya paylaşım siteleri hangileridir?

Teknolojinin gelişmesi dosya paylaşım stratejilerini de değiştirdi. Belirli bir kişi veya kuruluş olup olmadığına bakılmaksızın birçok kişi ve şirket dosya paylaşım sitelerini kullanmaktadır. Dosya paylaşım siteleri, özellikle evden çalışanlar olmak üzere birçok şirket tarafından kullanılmaktadır. Ancak bu sitelerin kişisel kullanımı çok yoğun olabilir.

Dosya anahtarı nedir?

Dosya anahtarlama, iki bilgisayar arasında görüntü, ses, film ve diğer ilgili dosyaların değişimini ifade eder. Dosya anahtarlama protokolü, dosya anahtarlamanın adıdır. Dosya anahtarlama, büyük miktarlarda kayıt verisini iletmek için kullanılır.

Sürekli genişleyen internet nedeniyle dosya paylaşım sitelerinin sayısı artmıştır. Bu da bütün bir endüstrinin büyümesine yol açmıştır. Hem ücretli hem de ücretsiz dosya paylaşım hizmetleri sunan web siteleri vardır. Bu ücretli ve ücretsiz dosya paylaşım sitelerinin değeri güvenlik önlemlerine göre değişmektedir. Bunları aşağıdaki dosya takas kaydında listeleyeceğiz.

2023’ün En İyi Dosya Paylaşım Siteleri

Arama sonuçlarına ilişkin istatistikler, dosya paylaşım sitelerine yönelik aramaların sayısının arttığını gösteriyor. Arama sonuçlarında dosya paylaşım siteleriyle ilgili birçok sorguya yanıt bulmak için kullanabileceğiniz en iyi dosya paylaşım sitelerinin bir listesini derledik. Ücretsiz dosya anahtarı kayıt defteri, ihtiyaçlarınıza en uygun dosya paylaşım sitelerini seçmenize olanak sağlayacaktır.

Dropbox Dosya Paylaşım Sitesi

Dropbox en iyi bilinen dosya paylaşım sitelerinden biridir. Dropbox bir uygulama olarak da kullanılabilir. Dropbox’ın hem ücretsiz hem de premium sürümleri vardır. Hizmet ücretsiz olarak 2 gb’a kadar depolama alanı sunuyor. Dropbox’ın güvenlik özellikleri en etkili olanlar arasında.

Amazon Drive bir dosya paylaşım sitesidir.

Amazon her gün belirli bir sektörde tartışılmakta ve gösterilmektedir. Amazon Drive, Amazon’a ait uluslararası bir dosya paylaşım sitesidir. Amazon Drive dosya anahtarlama web sitesi 5 gb ücretsiz dolap alanı sunar. Amazon, güvenlik ve kalite önemli olduğunda kullanılan dosya değiştirme web sitesidir.

Yandex Disk – Dosya Paylaşım Sitesi

Rus arama motoru yandex, dolap alanı için 10 gb ücretsiz sunan bir disk geliştirdi. Sıklıkla kullanılan yandex diskinde bulunan 10 gb depolama alanı ekstra büyük kayıt verilerine olanak sağlıyor. Yandex ülkemizde arama motoru olarak yaygın bir şekilde kullanılabildiği için kaliteli ve güvenilir bir hizmettir.

Google Drive Dosya Paylaşım Sitesi

Dünyanın en popüler arama motoru ve arama motoru sektöründe lider olan Google, müşterilerine bir depolama hizmeti sunuyor. Google drive, dosya transferi yapmanızı sağlayan bir web sitesidir. Ücretsiz olarak 15 GB sunuyor. Google Drive, 15 gb depolama alanı ile filmler, fonksiyonlar ve kayıtlar gibi çok çeşitli dosyaları paylaşma kolaylığı sunuyor. Google dünyanın en büyük arama motorudur ve aynı zamanda en popüler dosya paylaşım sitelerinden biridir. Çok güvenlidir.

Dosya paylaşım sitesi WeTransfer

We switch, tüm dosya paylaşım siteleri arasında en popüler olanıdır. Ücretsiz ve ücretli sürümler sunar. We transfer Maksimum 2gb ile dosya paylaşım sağlayıcıları sunar. İstenilen alıcıyla paylaşmazsanız dosya silinecektir. Kayıt bilgilerini e-posta yoluyla gönderme seçeneği sunar.

Ücretli model, dosya silme özelliği ve parola sistemi sunar. Bu yüzden müşteriler bunu tercih ediyor. Ücretli bir model, 20 gb’lık bir dosyayı anında gönderme yeteneği gibi diğer kullanışlı özelliklere ek olarak 1 tb’a kadar bir dolap sunar.

Firefox Gemi Dosya Paylaşım Sitesi

Firexfox, Mozilla tarafından geliştirilmiş bir tarayıcıdır. Mozilla, dosya paylaşımı ve anahtarlamaya yönelik farklı tarayıcılar sunmuştur. Ücretsiz ve ücretli sürümleri mevcuttur, ancak ücretsiz sürümün 2,5 GB’lık bir sınırı vardır. Firefox Ship’te kayıt verilerini bir haftaya kadar saklayabilirsiniz. Firefox Ship, diğer tarayıcılara kıyasla daha üstün uçtan uca şifreleme ve dosya silme talimatları içerir.

OneDrive dosya paylaşım web sitesi

Dosya paylaşım sitesi Onedrive microsfot tarafından geliştirilmiştir. Bu, dünyadaki en büyük dizüstü bilgisayar modelidir. Diğer dosya paylaşım siteleri kadar kullanışlıdır. Onedrive dosya paylaşım web sitesi, ofis işlevleriyle çalıştığı için en popüler olanıdır. Microsoft işletim sistemi kullanan dizüstü bilgisayar müşterileri tarafından yaygın olarak kullanılan Onedrive’ın hem ücretli hem de ücretsiz bir sürümü var. Ücretsiz versiyonunda 5GB depolama alanı sunuyor ve güvenlik konusunda şikayet almıyor.

MediaFire Dosya Paylaşım Sitesi

Mediafire dosya paylaşım programının hem ücretli hem de ücretsiz sürümü mevcuttur. Ücretsiz model 10 gb sunmaktadır. Ücretli model 200 mb dosya transferine izin verir. Ne yazık ki, büyük kayıt verilerini değiştirmeniz gerekiyorsa, ücretli modeli kullanmanız gerekecektir.

Transfernow.web

Transfernow.web’in ücretsiz modelinde (ücretli ve ücretsiz bir sürümü vardır), dört gigabayta kadar olan dosyaları ücretsiz olarak gönderebilirsiniz. Ücretli paketi kullanmak istiyorsanız dolabınızda 20 ila 60 gb arasında dosya olması gerekir.

Adobe Ship Şimdi Dosya Edinme Web Sitesi

Adobe’nin dosya anahtarı platformu editörler ve tasarımcılar tarafından kullanılır. Bu platform ücretsiz değildir. Bu platform, ayrıca satın alınabilen photoshop ile uyumludur. Dünyanın en büyük dijital tasarım şirketi olan Adobe, üst düzey güvenliği ve uygulamaları birbirine bağlama yeteneği ile bilinir.

Dosya Edinme Web Sitesi – Mail Large File

Dosya değiştirme hizmeti sunan birçok web sitesinden biri olan Mail Large File’ın iki modeli bulunmaktadır. Ücretsiz sürüm 2 gb’lık bir hizmet sunuyor. Bu web sitesinin güvenliği muhtemelen en etkileyici özelliğidir. Bu kadar sıkı güvenlik önlemlerine sahip olduğu için bu platform daha sık kullanılıyor.

SendGb bir dosya edinme web sitesidir

Sendgb birçok dosya paylaşım sitesinden biridir. Ücretli ve ücretsiz model olarak ikiye ayrılır. Ücretsiz modelde 5 gb dolap alanı sunar. Sendgb sınırlı bir süre için depolama alanı sağlar. Sendgb, girdiğiniz verileri 1 yıl süreyle saklar, ancak bir dolap alanı sağlamaz. Güvenlik için dosya silme hizmeti sunar.

Transferxl.com Dosya Değiştirme Web Sitesi

Transferxl.com birçok dosya paylaşım web sitesinden biridir. Hem ücretsiz hem de ücretli bir dosya değiştirme web sitesi sunar. Bu dosya paylaşım web sitesinin güçlü bir özelliği vardır: verileri hızlı bir şekilde değiştirebilir. Ücretli versiyon 100gb’a kadar dosya değiştirme hizmeti sunar.

Sendthisfile.com Dosya Değiştirme Web Sitesi

Sendthisfile.com hem ücretli hem de ücretsiz sürümler sunan bir dosya paylaşım sitesidir. Bu dosya paylaşım sitesinin uçtan uca güvenlik şifrelemesi çok çekici bir özelliktir. Bu dosya paylaşım siteleri, verileri hızlı bir şekilde değiştirme yetenekleriyle bilinir.

Ship Anywhere – File Switch web sitesi

Birçok dosya paylaşım sitesinden biri olan Ship anywhere, ücretsiz ve ücretsiz olarak sağlayan önemli bir dosya değiştirme web sitesidir. Hücresel tüketiciler arasında daha popülerdir ve onların ihtiyaçlarını karşılar.

Sendspace – Dosya Değişimi web sitesi

Bir dosya değişim sitesi olan Sendspace, hem ücretsiz hem de ücretli hizmetler sunuyor. Bu dosya paylaşım sitesinin çok güçlü bir özelliği var: uzun süreli depolama imkanı sunuyor. Web sitesinin yalnızca 300 mb’lık dosyaların paylaşılmasına izin vermesi de olumsuz bir etkiye sahip olabilir.

File Dropper – Dosya Değiştirme Web Sitesi

Kayıt verilerinizi değiştirmenin hızlı ve kolay bir yolunu arıyorsanız bu web sitesi harika bir kaynaktır. Bu web sitesi 5gba’ya kadar ücretsiz hizmet sunmaktadır. Alıcı dosyayı açmadıysa 30 gün sonra dosyayı silecektir. Uzun süre kullanmayı planlıyorsanız 2gb dolap alanı sağlar.

Dropsend Dosya Alışverişi Web Sitesi

Dropsend, büyük günlük dosyalarını göndermek için harika bir platform sunar. Dropsend, 8 GB’a kadar günlük verisi göndermenize olanak tanır.

Dropsend Dosya Anahtarı, web sitesinden dosya eklemenize ve bunları e-posta ile almanıza olanak tanır.

Dropsend’in güvenliği 256 AES Ekstra Aşamalı Şifreleme ile sağlanır. Müşterilerine masaüstlerinden anında erişim sunar. Bilgi eklerken bilgisayarınızla bağlantınızın kesilmesi gibi herhangi bir sorun yaşamanız durumunda, tüm verileriniz silinmez ve kaldığınız noktadan eklemeye devam edebilirsiniz.

ShareFile Dosya Alışverişi Web Sitesi

ShareFile hem bir dosya paylaşım sitesi hem de bir dosya değişim sitesi. Ülkemizdeki dosya paylaşım siteleri arasında pek bilinmese de son derece kullanışlı ve kullanımı kolay bir web sitesidir. Son derece güvenli ve ticari firmalar tarafından tercih ediliyor.

En güvenli dosya paylaşım sitelerinden biri olduğu kanıtlanan ShareFile, özellikle hassas bilgiler için birçok şirket tarafından kullanılıyor.

Bonus Dosya Takas ve Dosya Paylaşım Siteleri

Aşağıdaki video, bu dosya değiştirme web sitelerini kullanmak istemiyorsanız ihtiyaçlarınıza en uygun web sitesini seçmenize olanak sağlayacaktır.

Uyarı: Yukarıdaki dosya paylaşım siteleri ile aşağıda listelenenler arasında hız, güvenlik ve maliyete göre seçim yapmanızı öneririz. Ücretsiz olan bir dosya paylaşım sitesini seçmek çok caziptir, ancak bu sitelerin güvenilirliğini de göz önünde bulundurmalısınız. Para tasarrufu ve güvenlik söz konusu olduğunda, Yandex, Google Drive ve Dropbox gibi bilinen dosya paylaşım sitelerini kullanmak her zaman iyi bir fikirdir.